Den 16. og 17. januar forvandles Vingsted Hotel og Konferencecenter til et knudepunkt for viden, netværk og nytænkning. Med over 35 inspirerende indlæg spænder programmet fra grøn omstilling til håndgribelige juridiske værktøjer - alt skræddersyet til at adressere kloak,- bygge- og anlægsbranchens største udfordringer og hjælpe deltagerne med at udnytte nye muligheder.
Grøn omstilling
Hvordan kan anlægsbranchen mindske overforbruget af ressourcer og samtidig skåne miljøet - uden at gå på kompromis med kvaliteten? Det er et nøglespørgsmål i indlægget "Mindre overdimensionering i anlægsprojekter - spar penge og skån miljøet". Her vil Kristoffer Sindby og Kirstine Skov Nielsen fra Råstofinitiativet præsentere innovative løsninger til at reducere råstofforbrug og fremme bæredygtighed.
![rich-media-2](/assets/imagecache/960xAUTO/agrar/126866_2-2DDC7CE0A1D966600D9EC677B1E55D90.jpg)
- Vi står i en tid, hvor bæredygtighed er lige så afgørende som økonomi. Dette oplæg giver konkrete værktøjer til, hvordan vi som branche kan tage ansvar og være på forkant med den grønne omstilling, siger Sebastian Ravn, chefkonsulent hos DM&E Entreprenør og Kloak.
Jura gjort forståeligt og anvendeligt
Bygge- og anlægsbranchens juridiske landskab kan være komplekst, men Troels Lyder Jensen fra PENTA Advokater gør det håndgribeligt i oplægget "Juridiske problemstillinger i bygge- og anlægsbranchen med praktiske eksempler". Deltagerne får her en gennemgang af aktuelle domme samt konkrete værktøjer til at håndtere juridiske udfordringer i det daglige arbejde.
- Juridiske tvister er ofte både tidskrævende og omkostningstunge. Dette oplæg er et must for alle, der ønsker at styrke deres position i branchen, siger Sebastian Ravn.
Specialiseret faglighed og fremtidens krav
For fagfolk, der elsker detaljerne, byder programmet også på nichefokuserede indlæg. Claus Streit Lauridsen fra Rørteknik giver en grundig gennemgang af de bedste metoder til effektiv renovering af kloakledninger, herunder både punktrenovering og strømpeforing.
Et andet højaktuelt emne er de kommende krav til bæredygtighed og LCA-dokumentation. Henrik Hansen og Jesper Bratbøl fra nullCarbon giver et overblik over de skærpede regler, der træder i kraft i 2025, og deler praktiske råd til at imødekomme fremtidens krav.
- Forventningerne fra kunder og samarbejdspartnere vokser konstant. Her får deltagerne indsigt i, hvordan de kan imødekomme kravene til bæredygtighed og dokumentation allerede nu, forklarer Sebastian Ravn.
DM&E Vidensdage er ikke blot et fagligt event - det er en unik mulighed for at udveksle erfaringer og skabe relationer med kolleger fra hele landet.