Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
SR-Gruppen og RGS Nordic indgår forsyningssamarbejde
Der er fart på landets forsyningsprojekter og stigende efterspørgsel på cirkulære løsninger i anlægsarbejdet. Nu vil to af landets største private jordbehandlere RGS Nordic og SR Gruppen samarbejde om at tilbyde totalløsninger i form af genanvendelse af materialer til forsyningsselskaberne. Det skriver de i en pressemeddelelse.
Kilometervis af ledningsgrave til blandt andet fjernvarme bliver i disse år gravet i Danmark. Dette genererer store mængder opgravet jord og samtidig et stort forbrug af ikke-fornybare råstoffer som sand og grus til erstatning for den opgravede jord. Råstoffer som via vores ressourceknaphed kræver bedre råstofudnyttelse. Derfor efterspørges der i forsyningssektoren i stigende grad cirkulære løsninger, som sikrer et mere bæredygtigt og mindre råstofkrævende anlægsarbejde, som kan reducere indvinding af naturlige ressourcer. Det er vigtigt at have en balanceret kvalitet for øje, så ikke-fornybare råstoffer reserveres til de områder, hvor alternativer ikke eksisterer.
Cirkularitet har længe været et fokus hos både SR-Gruppen og RGS Nordic. Derfor er det også naturligt, at de to nu indgår et samarbejde, hvor parterne i fællesskab kan tilbyde en totalløsning på materialeområdet.
- På den måde sikres forsyningskunder en sikker, smidig og professionel håndtering af den opgravede jord hos RGS Nordic, samtidig med, at de kan hente genanvendte materialer til deres anlægsarbejder, som eksempelvis ledningsgrave, lyder det i pressemeddelelsen.
Tanken bag samarbejdet er, at man hos RGS Nordic kan tilbyde løsninger til alle elementer af en forsyningsopgave med udgangspunkt i upcyclede materialer og dermed vil kunne erstatte brug af ikke-fornybare råstoffer.
- SR-Gruppen og RGS Nordic indgår dette samarbejde for at gøre det enkelt for forsyningsselskaber og deres entreprenører at vælge cirkulære løsninger i anlægsarbejdet. Når opgravet jord køres væk fra projektområdet og ind på et RGS Nordic jordmodtageanlæg, så vil vi i samarbejde med SR-Gruppen fremadrettet kunne tilbyde cirkulære materialer fra jorden, man kan tage med tilbage og bruge i anlægsarbejde frem for at køre i grusgraven. SR-Gruppen har allerede bevist hos en række forsyningsselskaber, at deres upcyclede produkter kan muliggøre genanvendelse af opgravet jord i hele ledningsgraven, og det er disse produkter, vi ser frem til at kunne supplere vores eksisterende udvalg af anlægsmaterialer med, forklarer Rasmus Brødsgaard Buch, der er COO i RGS Nordic.
Produktionen af det nye tilfyldningsmateriale startes på RGS Nordics største modtage- og behandlingsanlæg på Selinevej i København. Med tiden vil SR-Gruppens upcyclede tilfyldningsmateriale også blive tilbudt på RGS Nordics øvrige modtagepladser.
- Der er mange synergier i samarbejdet med RGS Nordic, og vi deler den grundlæggende vision om, at jord er en ressource, som vi skal udnytte. Samarbejdet med RGS Nordic gør det muligt for SR-Gruppen at tilbyde vores upcyclede tilfyldningsmaterialer til endnu flere af landets anlægsprojekter. Dette skal udbredes til alle RGS Nordics modtage- og behandlingsanlæg i Danmark. Det er et vigtigt supplement til vores on-site arbejde, hvor vi bistår blandt andet forsyningsselskaber med at mindske brug af ikke-fornybare råstoffer ved at producere kalkstabiliseret jord og andre upcyclede materialer på selve anlægsområdet. Vi er sikre på, at samarbejdet kan skubbe yderligere til at bruge de store mængder opgravet jord, som hvert år genereres, som en ressource, fortæller administrerende direktør i SR-Gruppen, Martin Peters.