Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Kloakmestrenes Kontrolinstans godkendt som kontrolorgan for selektiv nedrivning
Miljøstyrelsen har netop godkendt Kloakmestrenes Kontrolinstans som officielt kontrolorgan for selektiv nedrivning.
Det skriver DM&E i en pressemeddelelse.
Dermed er DM&E's søsterselskab klar til at påtage sig rollen som kontrolinstans fra den 1. juli 2025, når de nye regler træder i kraft.
Branchefællesskab på vej
Samtidig arbejder DM&E på at etablere et branchefællesskab og et politisk netværk for selektiv nedrivning.
Formålet med dette branchefællesskab er at samle virksomheder og nøglepersoner, som vil bidrage til at forme den praktiske og politiske udvikling - og sikre, at implementeringen bliver både realistisk og ansvarlig, lyder det.
- Lovgivningen er godt ment, men den rammer skævt, hvis den ikke også fungerer i praksis. Derfor samler vi aktører, der vil være med til at påvirke, hvordan de nye krav bliver indført og fortolket, siger Jacob Chr. Nielsen, branchedirektør i DM&E, i pressemeddelelsen.
Nye krav fra 1. juli 2025
Fra den 1. juli 2025 må virksomheder kun udføre nedrivninger, hvor etagearealet overstiger 250 kvadratmeter, hvis de har opnået autorisation fra Miljøstyrelsen.
Autorisationen kræver tilknytning til en kontrolinstans og udpegning af en ressourceansvarlig, oplyser DM&E.

- Det giver god mening, at Kloakmestrenes Kontrolinstans nu også dækker selektiv nedrivning. Vi har allerede et solidt setup på kloakområdet, og det er oplagt at tilbyde en samlet løsning til vores medlemsvirksomheder. Vi er glade for anerkendelsen fra Miljøstyrelsen, siger Jacob Chr. Nielsen.
Etablerer politisk netværk
DM&E ser godkendelsen som et vigtigt skridt mod en mere professionel branche - men ikke som målet i sig selv, lyder det.
Med de nye krav og den korte tidsramme er det ifølge DM&E afgørende, at branchen står samlet og taler med én stemme.
Derfor etablerer brancheforeningen et politisk netværk for selektiv nedrivning. Netværket skal fungere som et forum, hvor aktører fra hele branchen kan dele erfaringer, identificere barrierer og udvikle praktiske løsninger.
- Vi skal sikre, at intentionerne om cirkulær økonomi og sikkerhed ikke falder til jorden, fordi loven ikke matcher virkeligheden. Derfor inviterer vi branchen med ind i netværket, så vi i fællesskab kan finde løsninger og stå stærkt som én stemme, siger Jacob Chr. Nielsen.