Abonnementsartikel

Heden Maskinforretning A/S sælger maskiner med et engelsk bygget forredskab til Väderstad Rapid, så jorden kan løsnes i dybden, i samme arbejdsgang som der sås

Den engelske landmand og opfinder, Richard Scholes, var ganske godt tilfreds med sin Väderstad Rapid. Men han kunne se, at nogle af hans landmandskollegaer havde succes med at grubbeså vinterrapsen. Han kunne også konstatere, at metoden, med at blæse rapsfrøene tilfældigt ud oven på jorden, havde sine begrænsninger, og det ikke altid lykkedes.

Han spekulerede derfor på, hvordan han kunne udnytte Rapidens præcise placering af udsæden i et system, hvor joden blev løsnet i dybden. Resultatet blev en RapidLift, som er et redskab, der monteres foran såmaskinen, og som med en række kraftige grubetænder kan løsne jorden i 30 centimeters dybde. Tandafstanden er 50 centimeter, og redskabet kan leveres enten med hydraulisk eller mekanisk stensikring af tænderne.

Få adgang i 3 måneder for 175 kr.

Tag imod vores introduktionstilbud og få adgang til alle artikler på Maskinteknik.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Abonnementet fortsætter til normalpris 125 kr. pr. md. efter de første 3 måneder. Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinteknik.dk.