Abonnementsartikel

Ulven på Harrild Hede ved Herning står måske bag et angreb på 15 får. DNA-prøve skal nu afgøre, om ulven tog livet af fårene.

Det var et grimt syn, der mødte landmand Sven Joensen tirsdag morgen, da han gik ud på marken til sine får. 15 får var blevet angrebet - og om det er den jyske ulv, der står bag, det skal en DNA-prøve nu afgøre. Det fortæller DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fik et chok, da jeg kom ud. Omkring 15 får var blevet angrebet, nogle var døde, og andre gik stadig rundt ude på marken med sår og indvolde hængende ud. Nej, det var bestemt ikke noget kønt syn, siger Sven Joensen til DR.

Han tilkaldte hurtigt en dyrlæge, der kom og tilså de sårede får. Enkelte kan komme sig med medicin og behandling, men i alt har det kostet landmanden 11 får.

Vil have erstatning

Viser det sig, at det er ulven, der står bag, og kommer der andre episoder, hvor dyrehold bliver angrebet, er det kun rimeligt, at der bliver udbetalt erstatning, mener landmændenes erhvervsorganisation, Landbrug & Fødevarer.

- Vi stiller os ikke anderledes her, end i andre sammenhænge hvor samfundet ønsker noget introduceret i vores natur, som kan have negative konsekvenser. Så må samfundet også være indstillet på at tage omkostningerne. Det kan ikke være rimeligt, at det er landmændene, der skal gøre det, siger næstformand Lars Hvidtfeldt, der ikke mener, at ulven hører hjemme i Danmark længere.

Hos Danmarks Jægerforbund er man lodret uenige med landbruget. En del af midlerne til vildtskadeerstatning går fra Jagttegnsmidlerne og dermed fra jægerne.