Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S har købt fem nye New Holland byggepladsmaskiner.

To mobile gravemaskiner, to større teleskoplæssere og en lille kompakt teleskoplæsser er rullet ind på A. Enggaards byggepladser.

Egentlig er gravemaskiner på hjul er ikke så udbredte i Danmark, men hos A. Enggaard A/S anses det for en fleksibel og meget effektiv maskine, som er velegnet til mange typer opgaver på byggepladserne og til eksempelvis kloakarbejde i byområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er de to nye New Holland WE170B Pro også leveret med tredelt bom, engcon rotortilt, kranarm og Microfyn maskinstyring. De har desuden fuld proportionalstyring og centralsmøring.

- Vi har udskiftet to ældre Fiat Hitachi og Fiat Kobelco mobilgravemaskiner, som er forgængeren for den nuværende New Holland, og dem har vi været rigtigt godt tilfredse med, fortæller projektleder Leif Birkbak fra A. Enggaard, der har fået maskinerne leveret af maskinimportøren S.D. Kjærsgaard.

- Vi har mange byggepladser i og omkring Aalborg, og der kan hjulgravemaskiner selv transportere sig rundt, og samtidig er citymaskinerne med tredelt bom meget velegnede til vej- og kloakarbejde i byen, siger Leif Birkbak.

Eje frem for leje

En anden alsidig byggepladsmaskine er teleskoplæsseren, og her har A. Enggaard fået leveret to New Holland LM1745 med en maksimal løftehøjde på 17 meter. Dermed supplerer firmaet op til i alt fire 17 meters teleskoplæssere.

- Indkøbet af de to ekstra teleskoplæssere er udtryk for, at vi gennem en periode har lejet for mange teleskoplæssere ind, og med den ordrebeholdning, vi har nu, så er det bedre at eje frem for at leje. Her har vi tidligere kørt med New Holland, og var meget tilfredse med dem, så det var nærliggende at købe New Holland, siger Leif Birkbak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæsserne er leveret med mandskabskurv, pallegafler og kranarm, så de kan anvendes meget alsidigt.

Endelig fik A. Enggaard leveret en kompakt New Holland LM 625 teleskoplæsser med en maksimal løftehøjde på 6 meter.

- Den er indkøbt til et specifikt byggeprojekt i Aarhus, hvor den skal kunne køre ind i en parkeringskælder. Derfor må den ikke være højere end to meter, og det kunne denne maskine leve op til. Det er et byggeprojekt, som strækker sig over de næste par år, og derfor valgte vi at købe frem for at leje, siger Leif Birkbak.

Godt samarbejde

A. Enggaard har en række New Holland maskiner, men benytter kun få leverandører.

- Det er en fordel rent servicemæssigt. Vi har egne montører, og det gør naturligvis deres arbejde lettere, ligesom vi kan have flere reservedele på lager, når vi begrænser os til få fabrikater. Endelig betyder det også, at vi bedre kan bytte redskaber og grej rundt mellem maskinerne, fortæller Leif Birkbak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er naturligvis også en vigtig faktor for indkøbet af de fem nye maskiner, at vi har et godt samarbejde med S.D. Kjærsgaard. Deres folk er kommet i huset i mange år, og vi har bl.a. traktorer og rendegravere fra S.D. Kjærsgaard.

A. Enggaard har cirka 200 medarbejdere og drives som et familiefirma i dag med tredje generation ved roret. Firmaet udfører entreprenørarbejde, byggeopgaver og projektudvikling. Koncernen omfatter også AE Stålmontage A/S, kranfirmaet BMS A/S og byggefirmaerne Ferd. Færch & Co. A/S og M. Thomsen Støtt A/S.