Abonnementsartikel

Markeds- og prisudviklingen på økologiske frø er opadgående og har ikke været mærket af krisen. Danmark, Tyskland og England er de største markeder, og en aftale med EU og USA har åbnet op for lettere adgang til det nordamerikanske marked

Der dyrkes økologiske varianter af alle græsfrøarter i Danmark. Det meste af arealet udgøres af almindelig rajgræs, og derefter følger rød- og hvidkløver. Der er tre firmaer på frømarkedet i Danmark. DLF-Trifolium, Hunsballe A/S og Barenbrug. DLF-Trifolium er størst og har i 2013 kontrakt på godt 3.000 hektar økologiske frø. Det er en lille stigning i forhold til 2012.

- Der har været en opadgående trend på prisen i de senere år. Det er et forholdsvis stabilt marked, der ikke har været påvirket af krisen. Danmark er vores største marked, og derefter følger Tyskland, England og USA, siger Søren Halbye, salgs- og marketingdirektør hos DLF-Trifolium.

Få adgang i 3 måneder for 175 kr.

Tag imod vores introduktionstilbud og få adgang til alle artikler på Maskinteknik.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Abonnementet fortsætter til normalpris 125 kr. pr. md. efter de første 3 måneder. Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinteknik.dk.