Fokus

Læssemaskiner og udstyr

Fendts bud på en professionel læssertraktor kunne i den mest enkle udgave være en Fendt 313 med en Cargo 3X65 Fendt-frontlæsser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fendt 300-serien udmærker sig ved den meget enkle betjening af både traktor og hydraulik, samtidig med at man får den velkendte Vario-transmission. Ved læsserarbejde er denne transmission ekstra velegnet, da man for eksempel kan anvende gaspedalen som kørepedal. På den måde kan hastigheden reguleres trinløst, så hastighedsændringer sker uden nogen former for ryk eller stød. Dermed minimeres spild af materiale samtidig med, at man kan arbejde med optimal hastighed. Automatikken sørger for at styre motoromdrejningerne, så der sikres minimalt brændstofforbrug. 

Hvis man ønsker en topprofessionel læssertraktor er Fendt 500- eller Fendt 700-serien med den buede forrude skabt til netop dette formål. Man har fuldt udsyn i hele læsserens arbejdsområde, uden at man skal ændre på siddestillingen - det giver optimal førerkomfort time efter time. Her har man naturligvis også mulighed for at anvende gaspedalen som kørepedal, og da Vario-transmissionen ikke har noget vendegear/kørekobling kan denne naturligvis ikke slides ekstraordinært.

Fendt er også udstyret med trepunkts 220 volt motorvarmer, der både varmer motor, transmission og hydraulikolie, så traktoren er driftsklar med det samme - selv på en meget kold vinterdag.

Den helt nye CargoProfi læsser med vejefunktion betyder, at man ved fyldning af skovlen kan afmåle en bestemt mængde. Derved sparer man en kørsel tilbage til bunken med eventuelt overskydende rest af for eksempel roepiller.

Ved kørsel i bygninger, hvor løftehøjden kan være et problem, kan den maksimale løftehøjde indstilles, så risikoen for påkørsel minimeres. Der er også en memo-funktion, så læsseren automatisk kan finde tilbage til den samme udgangsposition.

Dæmperfunktionen på læsseren er hastighedsafhængig, så der sikres optimal komfort under alle forhold. Er traktoren i ProfiPlus-version, får man også glæde af VarioActive-styring, der ændrer udveksling på rattet, så man med én omgang på rattet har næsten fuldt styreudslag. På en Fendt er en frontlæsser en integreret del af traktoren, og Fendt fremstiller selv læsseren.

CargoProfi læsserens betjening er integreret i Fendt-terminalen, så frontlæsser og traktor arbejder som én enhed. CargoProfi-læsseren bliver tilgængelig for det danske marked i løbet af sommeren 2013.