Fokus

Læssemaskiner og udstyr

Flere af Massey Fergusons traktorer er designet, så de egner sig godt som frontlæssertraktorer. I den mindre ende finder man MF 5600-serien, og i den lidt større ende den helt nye 6600-serie, som for nylig er blevet introduceret i Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

5600-serien er den fødte traktor til læssearbejde. Det er en lille kompakt og smidig frontlæssertraktor, som leverer førsteklasses arbejde, høj pålidelighed og imponerende resultater.

Traktoren har skrå motorhjelm og buet design, som giver godt udsyn til læsseren. Læsserens traktorbeslag er integreret fra fabrikkens side, og traktoren er designet, så det er nemt at til- og frakoble frontlæsser og udstyr, og traktoren kan udstyres med Visio glastag, hvilket giver uhindret udsyn ved brug af læsser.

Det mekanisk-styrede, multifunktionelle Massey Ferguson-joystick kan specificeres og er integreret i konsollen. Dets specielle design sikrer et let, produktivt læssearbejde og brug af transmissionsfunktioner.

Det gode udsyn fra kabinen, manøvredygtigheden og den hydrauliske kapacitet gør MF 5600 til en glimrende frontlæssertraktor.

Serie med flere hestekræfter

Den nye MF 6600-serie består af større, stærkere og mere kraftfulde traktorer med flere hestekræfter. Disse fås også med Dyna VT trinløs transmission. Det er ifølge MF den kraftigste firecylindrede mellemklassetraktor på markedet med hestekræfter op til 185 hestekræfter.

Det, der skiller MF 6600-serien ud fra de andre modelserier, er størrelsen. En robust, kraftig motor og et intelligent design betyder, at alle modellerne har et højt effekt-til-vægt-forhold, hvilket giver en alsidig maskinkapacitet ved alle former for anvendelse.

Alt efter udstyrsniveau fås det unikke multifunktionelle mekaniske joystick integreret i konsollen eller det elektroniske joystick monteret i sædets armlæn. Ud over at sikre let og produktivt læssearbejde har begge joystick yderligere gearkassefunktioner, såsom frem/bak og gearskift, hvilket giver alsidighed under arbejdet.

Det gode udsyn, motorhjelmens design, et smalt instrumentbræt og en ny førerhusstruktur sikrer gennemgående uhindret udsyn. Alt dette kombineret med traktorens styrke gør den til en god og alsidig frontlæssertraktor.

På både MF 5600- og MF 6600-modellerne findes en funktion, så gearkassen kan sættes i neutral ved aktivering af bremsepedalen. Dette betyder, at føreren med bare én fod kan bremse og koble ud på samme tid, og at han dermed har total kontrol over maskinen. Det gør læssearbejdet nemmere, mere komfortabelt og generelt mere sikkert.