Abonnementsartikel

Kloakmessen 2014 er en succes, før den er gået i gang.

Man skal altid være påpasselig med at drage konklusioner for hurtigt. Men når emnet er Kloakmessens flytning til større lokaler i Messe C i Fredericia, er det svært ikke at betegne beslutningen som en stor succes, selv om messen i skrivende stund endnu ikke har fundet sted.

Flere udstillere, som MASKIN|teknik har talt med, betegner flytningen som et skridt op ad ambitionsstigen, og med al respekt for den hidtidige placering på Hotel Pejsegården i Brædstrup er Kloakmessen gået fra en "hyggelig messe" til at blive en "rigtig messe" i de større, professionelle omgivelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningerne er således høje blandt udstillerne, og det er de også hos Henning Lübcke, formand for Danske Kloakmestre.

- De fleste af forventningerne er mere eller mindre indfriet allerede nu, før vi er åbnet. Vi har over 90 udstillere, og det er jeg rigtig tilfreds med. Det bliver Nordeuropas største kloakmesse. Det tør jeg godt sige højt nu, smiler Henning Lübcke.

Med mange udstillere, som har meldt sig klar, vil messen også tiltrække mange fagfolk, er han overbevist om:

- Det viser, at der er gang i branchen. I Brædstrup i 2012 havde vi knap 1.000 besøgende. Det lyder måske ikke af meget, men det var beslutningstagere, der kom, og det er fortsat dem, vi henvender os til med Kloakmessen, selv om den er flyttet til Fredericia. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at de får en god oplevelse, og vores fokus vil fortsat være på faglig viden og produkter, siger Henning Lübcke.

Optimalt forum

På Pejsegården var messen spredt ud over flere områder med tag over hovedet og uden. I Fredericia er alt samlet i én messehal på 4.000 kvadratmeter indrettet til formålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"De fysiske rammer, parkeringsforholdene, beliggenheden centralt i landet og et team som er vant til at afvikle fagmesser, er med til at sikre et optimalt forum, hvor fagfolk kan se nye produkter og løsninger og få inspiration til det daglige arbejde", lyder formuleringen på Danske Kloakmestres egen hjemmeside, hvilket tyder på en stor glæde over de nye forhold.

DM i Kloakarbejde får også en anden nærhed til resten af messen, da den store rumopdelte sandkasse, som deltagerne skal dyste i, er placeret midt i messehallen. Dermed skal der nok blive flere tilskuere, når kloakmestre, rørlæggere og lærlinge byder deres kolleger op til dyst.

Konkurrencerne indledes om torsdagen på messens første dag med indledende heats af to timers varighed. Efter dommernes votering går 10 deltagere videre til finalen, som finder sted fredag. Vinderne forventes at blive kåret omkring kl. 16.00.