Abonnementsartikel

Traffic App Pro skal blandt andet hjælpe kloakmestre ved gravearbejder på vejstrækninger.

Det kan være en betydelig udfordring for kloakmestre og entreprenører at holde styr på kravene til afspærring, skiltning og tilsyn, når de laver gravearbejder ved vejstrækninger.

Men nu er der hjælp på vej. På Kloakmessen 2016 i Fredericia kan branchen stifte bekendtskab med en helt ny app - "Traffic App Pro" - som Greve-virksomheden Traffic Team A/S har udviklet på igennem to år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med abonnement på Traffic App Pro kan man via sin telefon eller tablet slå op og få klarhed over, hvad reglerne er for afmærkning, trafikafvikling, sikkerhed med videre i forbindelse med et givent vejarbejde.

Hvis der eksempelvis skal bruges trafikværn, så fortæller app'en, hvilke typer værn, der skal bruges, og så er der også links til de virksomheder, der kan levere udstyret.

Ole Kristiansen

Traffic Team A/S

- Hvis der eksempelvis skal bruges trafikværn, så fortæller app'en, hvilke typer værn, der skal bruges, og så er der også links til de virksomheder, der kan levere udstyret, fortæller Ole Kristiansen fra Traffic Team A/S.

Dokumentation

Aktører har pligt til at føre tilsyn med et vejarbejde, hvis det foregår over længere tid. Hvis lys eller afmærkning ikke er i orden over en hel weekend eksempelvis, så påvirker det trafiksikkerheden, og entreprenøren kan blive erstatningspligtig, hvis der sker uheld.

- Tilsyn er en akilleshæl hos mange. Men med app'en kan man nemt lave en "tjekliste", som den kontrollerende medarbejder skal følge på sin tablet. Derved har man også dokumentationen i orden - med tidspunkter og GPS-tracking - og man kan hurtigt dele rapporten med den relevante myndighed, eksempelvis kommunen eller Vejdirektoratet, påpeger Ole Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at et hyppigt irritationsmoment for trafikanterne er for stram hastighedsbegrænsning, når der ikke arbejdes på stedet. Med Traffic App kan man styre en såkaldt dynamisk tavle, så efter fyraften eller hjemme fra virksomheden kan man fjernbetjene skiltningen fra eksempelvis 50 til 70 kilometer i timen.

- Vi glæder os meget til at præsentere tiltaget i Fredericia. Vi opsætter to til fire trykfølsomme "simulator-skærme", hvor fagfolkene kan teste systemet, og et par skærme vil vise opsætningen på hjemmesiden. Desuden er vi på scenen begge messedage for at fortælle om Traffic App. Vi forventer at få en masse gode kontakter i branchen, og målet er naturligvis at styrke trafiksikkerheden og lette arbejdet for kloakmestre og entreprenører, siger Ole Kristiansen.

På Kloakmessen 2016 kan man også møde en af de aktører - Traffics A/S fra Vojens - der tilbyder salg og udlejning at netop materiel i forbindelse med blandt andet vejarbejde, byggeri og trafikuheld.

Traffics kan på messen fortælle alt om og demonstrere udstyr inden for afspærring, trafikværn, skiltevogne, lyssignaler, højdevarslingsanlæg og meget andet.