Abonnementsartikel

Kloakmessen har i år 30 procent flere udstillere end sidste gang.

Kloakmessen er lige om hjørnet, og det er en yderst tilfreds formand for Danske Kloakmestre, der kan se frem til den foreløbigt største messe til dato.

- Selv uden lommeregner er det nemt at konstatere, at Kloakmessen er vokset med mere end en tredjedel i forhold til den foregående messe. Det er næsten lidt skræmmende, men naturligvis også aldeles imponerende. Kloakmessen for to år siden havde 95 udstillere og blev fra alle sider betegnet som en stor succes. Når Messe C i Fredericia slår portene op for Kloakmessen 2016 torsdag den 28. og fredag den 29. januar, bliver det med 130 udstillende firmaer, siger Henning Lübcke i en pressemeddelese.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at Kloakmessens vokseværk sender klare signaler om en branche i rivende udvikling. Og ikke mindst en branche, der fremover kommer mere og mere i fokus.

- Nye stramninger har netop gjort det ulovligt at udlægge gift forebyggende og dermed tage rotterne i opløbet. Nu skal man næsten lave en aftale med rotten på forhånd. Klimaforandringerne bliver ikke aflyst foreløbig. Skybrud og monsterregn er blevet en tilbagevendende del af virkeligheden. Derfor bliver det til stadighed mere og mere nødvendigt med velfungerende kloaksystemer. Det skaber øget behov for veluddannede, autoriserede kloakmestre, og derfor er jeg overbevist om, at vores branche går en gylden fremtid i møde, siger Henning Lübcke.

Behov for en messe

- Jeg er ikke i tvivl om, at den endnu større messe også vil generere endnu flere besøgende. Første gang, Messe C stod for arrangementet af Kloakmessen, eksploderede besøgstallet fra 900 til 2532. Det vil være for optimistisk at tro på en tilsvarende forøgelse igen, men mere end 30 procent flere udstillere indikerer klart, at der er behov for en sådan messe. Jeg tror også på, at det vil afspejle sig i en ny besøgsrekord, siger Danske Kloakmestres formand.

Messechef Lars Søndergaard i Messe C er enig med Henning Lübcke.

- Nu er vi jo forsigtige jyder, men vi tror og håber da på pil opad. Jo, vi forventer helt klart flere besøgende end for to år siden, hvor vi nåede et flot resultat. Vi er nu mere fokuserede på, at det er de relevante gæster, vi får på besøg, end at pumpe et besøgstal kunstigt. Det har hverken vi eller branchen brug for, siger messechefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Internationalt snit

Kloakmessen 2016 har i øvrigt udsigt til at blive mere international, end da Messe C første gang lagde rammer til. Messesekretariatet i Fredericia har skudt sig ind på det nordtyske område med direkte invitationer til masser af kloakfirmaer og entreprenører.

- Fra Hamburg og mod nord er der jo kort køretid til Fredericia. Derfor satser vi på at gøre opmærksom på Kloakmessen også syd for grænsen. Vi har identificeret potentielle besøgsemner og simpelthen sendt gode, gammeldags breve direkte til chefernes skriveborde. Det respekterer tyskerne mere end en invitation sendt som e-mail, siger Lars Søndergaard.

Danske Kloakmestres formand, Henning Lübcke, forudser, at der også kan komme besøg på messen fra nord.

- Flere af de store leverandører, der udstiller på Kloakmessen, har inviteret kunder fra både Norge, Sverige og Finland. Ganske mange af udstillerne har samtidig varslet, at de vil præsentere spændende nyheder på messen, siger Henning Lübcke.