Abonnementsartikel

Renere motorer går igen på flere af maskinerne i Wirtgens produktprogram, som blev fremvist i stor stil under Bauma.

Wirtgen kunne blandt andet præsentere den nye Hamm DV+ 70i-tromle på Bauma. Maskinen fås både med dobbeltvibrerende og oscillerende stålvalser, og da Maskinteknik fangede Wirtgen Denmarks salgs- og marketingschef Jan Dahl under messen, kunne han melde om 18 solgte maskiner i den nye DV+-serie.

- Det er et fint resultat på dette marked. Maskinen har en helt ny kabine, der giver endnu bedre udsyn, samt en ny motor, der kører på AdBlue. Den er også væsentligt mere støjsvag sammenlignet med tidligere udgaver, og det kommer maskinføreren til gode. Det samme gør de større tanke, der betyder, at maskinen kan køre i længere tid ad gangen, siger Jan Dahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sædet kan også dreje 360 grader rundt, og instrumenteringen følger med.

- Det er den eneste maskine, der kan det. Når man kører og tromler, arbejder man i begge retninger, og det betyder, at maskinførere ofte må strække og vride sig for at nå knapperne. Når alle instrumenterne drejer med, skåner det ham, så han ikke bliver stiv i nakken af hele tiden at skulle vende sig om, siger Jan Dahl.

Tromleserien har desuden katalysator og partikelfilter.

- Det får alle maskinerne i branchen. Strengt taget vil brugerne helst undgå det, fordi det gør maskinen dyrere, men kundernes kunder efterspørger det i høj grad, og så giver det sig selv, at vi skal kunne levere det, for vi følger naturligvis normen, siger Jan Dahl.

Med i udviklingen

Han sidder selv med i udviklingsgrupperne for udlæggerne og fræserne og har tidligere også siddet med i udviklingen af tromlerne. En del af det arbejde består i at videregive ønskerne fra de danske brugere i forhold til de kommende maskiner. Og de danske brugere vil kort og godt have den fulde pakke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Danmark vil vi have alle målere og instrumenter. Der er vi længere fremme end i andre lande, hvor man gerne sparer mere på instrumenterne, siger Jan Dahl.

DV+-serien fås fra 7 til 9 tons, hvor 7 tons-modellerne er beregnet til brug sammen med mellemudlæggerne, mens 9 tons-modellerne er beregnet til brug sammen med de store udlæggere.

Wirtgens udlæggerprogram er også blevet opdateret, idet det blandt andet har fået større motorer. Det gælder blandt andet Vögele Super 700-3-maskinen, der kan arbejde i bredder fra 0,5 meter og op til 3,5 meter med en udvidelse påmonteret.

- Dem sælger vi mange af til store asfaltfirmaer, siger Jan Dahl og fortsætter:

- Der har været mange danske vejprojekter det sidste par år, og de har sat godt gang i salget af udlæggere. Det har selvfølgelig smittet af på os - særligt mellemudlæggerne har solgt godt, siger Jan Dahl, som derudover oplever stor efterspørgsel på maskiner, der kan gøre sig inden for præcisionsarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye er, at maskinerne skal kunne køre efter 3D-systemer - det har vi ikke set før, siger Jan Dahl og fortæller, at Colas blandt andet bruger nye præcisionsudlæggere i forbindelse med lufthavnsarbejder i Keflavik på Island.

Masser af danskere

Rundturen på Wirtgen-standen slutter ved den lille W 50 Ri-fræser, der har fået ny motor med katalysator og partikelfilter, det betyder, at den må køre alle steder uanset miljøkrav. Uden de nye tiltag måtte den ikke køre i storbyerne.

Jan Dahl kan desuden melde om overvældende besøgstal fra danskere under Bauma.

- Jeg vil skyde på, at vi har haft 4-500 danskere på standen - jeg har aldrig oplevet så mange hernede. Vi havde også en danskeraften for alle de danskere, der er hernede med asfaltfirmaerne. Det er imponerende og dejligt, at de tager sig tid til det, siger Jan Dahl, der vægter Bauma højt, når det gælder om at knytte og fastholde kontakter i branchen:

- Uden Bauma ville vi på en eller anden måde være nødt til at udstille i Danmark. Det er specialister, vi sælger til, og de ved godt, hvad de maskiner her kan, og hvad de skal købe. Men vi laver mange kontakter her, og Bauma er ofte skridtet inden et fabriksbesøg, slutter Jan Dahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wirtgen var under årets Bauma repræsenteret af 600 sælgere, der kunne fremvise 100 udstillede maskiner.