Abonnementsartikel

Jacob Bossen Rahr fra Bredebro samler nærmest på mesterskaber i kloakarbejde, og til Kloakmessen vandt han endnu en titel.

Danmarks bedste kloakmester er blot 22 år. Han hedder Jacob Bossen Rahr og driver virksomheden Entreprenør Rahr i Bredebro sammen med sin far, Henning Rahr.

Og meget tyder på, at det absolut ikke var en tilfældighed, da Jacob Rahr sikrede sig det danske mesterskab i kloakarbejde ved Kloakmessen i Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods sin unge alder, havde Jacob Rahr nemlig allerede i forvejen tre titler på listen over faglige triumfer.

I 2015 vandt han DM for elever ved DM i Kloak. Samme år vandt han også konkurrencen for anlægsstruktører ved DM i Skills. I 2016 stillede han op i kategorien for rørlæggere ved DM-arrangementet ved Kloakmessen i Fredericia og blev Danmarks bedste rørlægger. Siden har han så taget kloakmestereksamen og var i år klar til at dyste i den fineste klasse - og vinde den.

Det gjorde han med maksimum 99 point i finalen på mesterskabsstævnets andendag. 99 point er ensbetydende med, at Jacob Bossen Rahr løste finaleopgaven over tre timer fuldstændig uden fejl.

Et særdeles højt niveau

- Det er meget imponerende. Vi kunne tilmed sætte en "pil opad" på Jacobs maksimum. Det er med til at understrege et særdeles højt niveau i alle tre kategorier. Også hos rørlæggerne kunne vi uddele maksimumpoint til vinderen, Michael Pedersen fra Entreprenørfirmaet Brdr. Christensen i Ikast, fortæller en af de to fagdommere i DM i Kloak, Jens Peter Guldberg.

- Det har været en fornøjelse at se både elever, rørlæggere og kloakmestre gå til opgaverne med stor entusiasme. De er unge, motiverede og særdeles seriøse folk, der virkelig vil branchen, siger Jens Peder Guldberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traditionen tro havde han den tidligere formand for brancheforeningen Danske Kloakmestre, Leif Hansen, som makker i dommer-duoen.

Yderligere en af bejlerne til DM-titlerne noterede sig i øvrigt for maksimum 99 point. Det var kloakmester Brian Stryhn fra Stege, som scorede maksimum på DM-stævnets førstedag. Det lykkedes ham imidlertid ikke at følge op på succesen, da det gjaldt i finalen, hvor Brian Stryhn sluttede på tredjepladsen.

Det er Danske Kloakmestre, der arrangerer DM i Kloak som det faste omdrejningspunkt for Kloakmessen hvert andet år i Messe C i Fredericia. Det betyder, at mestrene i de tre kategorier kan smykke sig med titlerne de næste to år.