Abonnementsartikel

NCC overtager entreprenørfirmaet Jakobsen & Blindkilde og får dermed et betydelig stærkere fodfæste især i Jylland.

Begge virksomheder får med aftalen styrket deres position i et marked med stigende konkurrence fra både nye, danske aktører og udenlandske entreprenører. Mens NCC især vokser geografisk, bliver Jakobsen & Blindkilde en del af den større NCC-familie, der giver adgang til yderligere vækst og mulighed for at trække på kompetencer indenfor projektdesign og digitalisering.

- Vi er to velkørende virksomheder, der nu går sammen for at skabe endnu større værdi for hinanden, vores medarbejdere og kunder. Byggebranchen er præget af store forandringer i disse år, og denne handel er udtryk for, at vi ønsker at være aktive i den konsolidering, der sker, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markant jysk vækst

Begge virksomheder har haft en solid, positiv udvikling over en lang årrække, og det er et godt udgangspunkt for at skabe nye vækstmuligheder.

Direktør Esben Pedersen

Jakobsen & Blindkilde

Jakobsen & Blindkilde beholder sit navn og bliver et selvstændigt datterselskab i NCC. De fire ejere, der i dag driver virksomheden i Aulum i Midtjylland, fortsætter i firmaet med direktør Esben Pedersen som daglig leder. Firmaet beskæftiger 75 medarbejdere og omsætter for cirka 350 millioner kroner. Med handlen vil NCC's forretning i Jylland vokse med omkring en tredjedel.

- Jakobsen & Blindkilde er en anset og professionelt drevet virksomhed med høj kvalitetsbevidsthed. De har et godt navn i markedet, og de gode relationer, de har til deres kunder, ønsker vi at bevare og gerne udvikle. Vi køber en velfungerende virksomhed, og vores ønske er at fastholde værdierne, så Jakobsen & Blindkilde får de bedste forudsætninger for at udvikle sig og fortsætte væksten, siger Palle Bjerre Rasmussen.

Stærke synergier

Jakobsen & Blindkilde dækker hele landet, men har historisk haft flest opgaver i Jylland, hvor hovedkontoret ligger. Firmaet er etableret i 1971 og udfører erhvervsbyggeri i total- og hovedentreprise over hele Danmark med egenproduktion af jord-, kloak- og betonarbejde.

Et eksempel på et særlig markant byggeri er opførslen af det nye museumscenter i Blåvand, Tirpitz, der er tegnet af Bjarke Ingels' tegnestue BIG og støttet af A.P. Møller Fonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os til at blive en del af NCC, som vi kender gennem mange år. Vi supplerer hinanden fantastisk godt, både hvad angår forretning og værdier, og sammen får vi en endnu mere komplet og fremsynet forretning. Begge virksomheder har haft en solid, positiv udvikling over en lang årrække, og det er et godt udgangspunkt for at skabe nye vækstmuligheder, siger Esben Pedersen.

Jakobsen & Blindkildes primære fokus på mindre og mellemstore projekter er desuden et supplement til NCC's forretning, der domineres af større hoved- og totalentrepriser. NCC er en af Nordens ledende virksomheder indenfor byggeri, anlæg og ejendomsudvikling. I Danmark beskæftiger NCC 2300 medarbejdere og omsatte i 2016 for 5,5 milliarder kroner.

Overtagelsen forventes at ske 1. april, men den er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Parterne har aftalt ikke at oplyse købesummen.