Grundlægger Torben Clausen har solgt sin resterende andel af entreprenørvirksomheden Torben Clausen A/S til medejer og direktør Helge Godtfeldt.

Med virkning fra 1. marts 2018 er Torben Clausen ikke længere medejer af Torben Clausen A/S - entreprenørvirksomheden, som han selv grundlagde i Haderslev for mere end 32 år siden. De sidste aktier har skiftet hænder, og et glidende generationsskifte med medejer og administrerende direktør, Helge Godtfeldt, er nu afsluttet.

- Vi har været i gang med generationsskiftet siden 2008, så det kan næppe komme bag på mange. Der er en god tilfredsstillelse i at få det afsluttet, og Helge har jo haft styrepinden de sidste par år, så det er reelt en formssag, som ikke kommer til at betyde ændringer - hverken for os eller for vores kunder, siger Torben Clausen, der i 2015 trak sig tilbage fra skrivebordet og den daglige drift for at få mere tid til at bruge sine hænder.

Starter ny virksomhed

Jeg duer ikke til at sidde stille eller spille golf, og jeg har det stadig sådan, at jeg skal ud og bruge mine hænder.

Torben Clausen

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor kommer det næppe heller som nogen stor overraskelse for dem, der kender ham, at han har brugt både tiden og hænderne på at udvikle en ny metode og entreprenørmaskiner, der er specialdesignede til etablering og renovering af grusveje og stier i følsom natur. Det er et område i vækst, og maskinerne har vist sig at være en succes, så entreprenøren Torben Clausen sidder nu for bordenden i det nyetablerede selskab "Clausen Vej & Grus."

- Jeg duer ikke til at sidde stille eller spille golf, og jeg har det stadig sådan, at jeg skal ud og bruge mine hænder. Får jeg en ny idé, skal den prøves af. Min kone ville slet ikke kunne holde ud at have mig gående rundt i cirkler derhjemme, så jeg skal have noget at rive i, mener Torben Clausen.

Samarbejdet fortsætter

Ud over arbejdet med Clausen Vej & Grus vil Torben Clausen også stadig ind i mellem være at finde hos Torben Clausen A/S, når der mangler en chauffør - eller hvis vintervejret kræver alle mand på sneplovene.

Det er også fortsat Torben Clausen, der ejer de mange hektar grund og bygningerne på Oksbølvej 14, og i det hele taget fortsætter en stor del af det samarbejde, der fik sin spæde start, da Helge Godtfeldt for 23 år siden blev ansat i Torben Clausen A/S som vaskedreng. Dengang talte virksomheden syv medarbejdere, og i dag står Helge Godtfeldt i spidsen for 60 mand og en virksomhed, der nu høster frugterne af den omfattende effektiviserings- og professionaliseringsproces, der blev søsat i efterdønningerne af finanskrisen.

Godt fat i markedet

- Vi har rigtig godt fat i markedet på alle vores fire områder - transport, affald, nedbrydning og anlæg. Samtidig har vi også godt fat i vores interne processer, og det sikrer, at vi kan tjene penge i et marked, hvor marginen er presset godt i bund. Inden for alle områder oplever vi øgede krav til kvalitetssikring, dokumentation og myndighedsarbejde, så vi har et stramt fokus på at sikre, at vores medarbejdere løbende efteruddannes, siger Helge Godtfeldt.

Især nedbrydning er i dag en kompliceret proces, som kræver, at entreprenørens medarbejdere har styr på både sortering, håndtering og myndighedsarbejde i forbindelse med materialer som bly, pcb og asbest. Og når Torben Clausen A/S samtidig mestrer at stå for hele processen fra nedbrydning til færdigt fundament, giver det virksomheden en ekstra fordel hos bygherrer, der gerne vil slippe for at skulle koordinere mange forskellige entreprenører og håndværkere. Det kan mærkes i ordrebogen, som bugner af denne type opgaver over hele landet.

- Samtidig oplever vi en stigende interesse, også fra private, for vores affaldssortering her på pladsen. Den er jo opstået som en konsekvens af vores nedbrydningsarbejde, men i dag har den sin egen berettigelse. En berettigelse, som nok ikke bliver mindre i fremtiden med det stigende fokus på bæredygtighed og genanvendelse, påpeger Helge Godtfeldt.