Abonnementsartikel

Den franske entreprenørmesse for hele verden er godt nok ikke engang halv så stor som Bauma, men lillebroren kan alligevel godt være med, lyder det fra dansk udstiller.

Intermat, Paris: Med to lifte skudt op i vejret, skulle man tro, at det var nemt at spotte en liftproducents stand på en messe. Men et utal af lifte, gravearm, borerigger og alt muligt andet gør det svært at finde den ene udstiller frem for den anden.

Ommelift fra midtjyske Sønder Omme er en af fem danske virksomheder, der er repræsenteret på Intermat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er her for at prøve messen af, for vi har ikke været her før. Vores franske afdeling har arrangeret det hele for os, siger Flemming Jakobsen, sælger hos Ommelift.

Messer handler i dag primært om kundepleje... Det er sjældent, at man sælger noget på standen længere. Men det er lykkedes i her.

Sælger Flemming Jakobsen

Ommelift

Internationalt snit

Debuten i Paris sker, fordi en stor del af Ommelifts kunder fra Europa og Mellemøsten gæster messen.

- Kundepleje fylder en del, men det er klart, at vi er her ikke kun for det. Vi vil også rigtig gerne møde nye kunder, som vi måske ikke har mulighed for at shanghaje på anden vis, siger Flemming Jakobsen.

Kundeplejen er - også af potentielle kunder - det altdominerende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Messer handler i dag primært om kundepleje. Man får sig en snak og byder på et eller andet. Det er sjældent, at man sælger noget på standen længere. Men det er lykkedes i her, siger Flemming Jakobsen.

Der findes et hav af messer rettet mod bygge- og anlægsbranchen rundt om i Europa. Størst er formentlig Bauma, som er let sammenligning med Intermat i forhold til målgruppen. Det er også grunden til, at man har valgt at ofre tid og penge på den franske messe.

- Intermat er næsten på linje med Bauma, når vi kigger på det internationale snit hos de besøgende, siger Flemming Jakobsen.

Men der er også danskere på Intermat.

- Mandag var lidt stille. Der har til gengæld været meget at se til tirsdag. Der har især været mange danskere forbi, men vi har også mødt mange fra vores forhandlernet i resten af verden, siger Flemming Jakobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller videre, at de danske gæster primært har været fra udlejningsvirksomheder, især fra de større aktører på markedet.

Ommelift udvider

Liftproducenten vil være med i udviklingskapløbet blandt liftproducenterne. Det har derfor været nødvendigt at udvide kontoret i Sønder Omme primært til udviklingsafdelingen.

- Kravene bliver skærpet hele tiden. Lifte skal være højere og lettere, og samtidigt skal funktionaliteten også øges. Lifte bliver målt på arbejdshøjde og udlæg, så der må man ikke halte bagefter, siger Flemming Jakobsen.

Ommelift har omkring 110 medarbejdere. Virksomheden er repræsenteret i godt 70 lande, og eksporten udgør da også 85 procent af omsætningen.

Intermat forsætter frem til og med lørdag.