Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Rekordlavt antal arbejdsulykker i Ajos i 2019

30. mar. 2020 | Indrykket af Ajos a/s

Den flotte udvikling udløser en kontant bonus til medarbejdere.

Del artiklen:

Udlejningsvirksomheden Ajos A/S kan se tilbage på 2019 som et år, hvor den mangeårige indsats for at skabe et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø for udsatte medarbejdere for alvor har båret frugt. 

- Denne fantastiske udvikling Ajos har haft omkring færre arbejdsulykker sker samtidigt med et meget stort fokus igennem de seneste 3 år på øget effektivitet, indtjening og kvalitet. Den store forandringsproces, Ajos har været igennem, har ud over markant forbedring af indtjening, også sat sit præg på kulturen og ændret adfærd, siger en stolt adm. direktør i Ajos, Ole Wamsler. 

Et velfortjent skulderklap til alle medarbejderne!

I perioden 2015-2019 har Ajos i alt haft 14 arbejdsulykker med fravær, og 130 andre hændelser – arbejdsulykker uden fravær eller andre farlige hændelser, der kunne være endt i en ulykke. Det er i gennemsnit 28,8 hændelser pr. år, men 2019 bidrager i positiv retning med kun 11 hændelser. Heraf kun én enkelt ulykke med fravær. Mens Ajos' funktionærer i perioden overhovedet ingen ulykker havde, forholder det sig anderledes med virksomhedens timelønnede ansatte.

- Risikoen for arbejdsskader er størst blandt vores timelønnede, da de jo altid er ude hos vores kunder på byggepladserne og i industrien, og dagligt håndterer vores tunge grej som kraner, pavilloner, hejs mv. Det er naturligvis farligere omstændigheder, end hvis man sidder som funktionær på et kontor, fortsætter Ole Wamsler.

Netop derfor har virksomheden i en årrække ydet en målrettet indsats overfor de timelønnede medarbejdere, hvilket også tidligere år kunne aflæses i statistikkerne, og 2019 leverede det bedste resultat i de sidste fem år.

Den gennemsnitlige ulykkesfrekvens i Ajos for perioden 2015-2019 ligger på 17,9. For 2019 lyder tallet på 5,2, hvilket er den næstlaveste frekvens blandt virksomhederne i moderselskabet MT Højgaard Holding.

- For Ajos' vedkommende er der tale om et væsentligt fald i antallet af både ulykker og andre hændelser, der kunne være endt i en arbejdsulykke. Det seneste år underbygger en klar tendens de senere år med nedadgående ulykkestal, og det er for mig et klart tegn på, at vi er blevet bedre til at passe på hinanden. Vi har over lang tid arbejdet med at skabe en kulturændring i forhold til arbejdsmiljøet blandt de timelønnede. Det er en indsats, som kræver et langt, sejt træk, og nu kan vi for alvor se en effekt af indsatsen, understreger Ole Wamsler.

Ajos er arbejdsmiljøcertificeret, og hele ledelsessystemet er struktureret i forhold til arbejdsmiljø og sikkerhed. Det betyder i praksis, at alle arbejdssituationer og -løsninger er beskrevet og tilgængelige for medarbejderne. Alt er blevet formuleret af Ajos selv, og efterfølgende gennemgået og kontrolleret af FORCE Certification, der er en ekstern og uafhængig inspektionsvirksomhed.

Samtidig har Ajos et elektronisk afvigelsessystem, hvor arbejdsmiljøet er organiseret i faste rutiner. Her registreres alle hændelser med fuld beskrivelse af omstændighederne. Samtidig lægges der en plan for, hvordan lignende situationer kan undgås i fremtiden.

- Ingen hændelser passerer uregistreret hos Ajos. Alle ulykker er ærgerlige, og derfor skal vi bruge erfaringerne som en læring til fremtiden, siger Ole Wamsler.

Udover den ene arbejdsulykke med fravær har Ajos i 2019 registreret to farlige hændelser og otte arbejdsulykker uden fravær. Året før var tallene henholdsvis 26 og 21.

I virksomhedens medarbejderblad er der altid en vinkel på arbejdsmiljø, og tidligere har en kampagne om at bruge 15 sekunders ekstra omtanke, før en opgave igangsættes, mindet de timelønnede om vigtigheden af at fokusere på sikkerheden. Arbejdsmiljø og sikkerhed er også en fast bestanddel af de faste montørmøder.

Ud over rosende ord for den positive udvikling i ulykkestallene kan Ajos' medarbejdere også glæde sig over en kontant bonus som følge af de flotte tal.

- Det er en bonus, som vi er exceptionelt glade for at udbetale, fastslår Ole Wamsler.

Om Ajos

Ajos er blandt de absolut bedste på de områder, vi har valgt at specialisere os i: Tårnkraner, semimobilkraner, personhejs og materialehejs, skure, kontormoduler, pavilloner, midlertidige installationer, fx byggestrøm, belysning, afspærring, opvarmning samt byggepladsindretning og byggepladslogistik.

>> Tilmeld dig Ajos' månedlige NyhedsMail.

Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame