Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Dansk nedriver køber største Liebherr-maskine

29. mar. 2021 | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

P. Olesen vil klippe ned i 55 meters højde med 190 tons tung R 980 Demolition

Del artiklen:

Der er store Liebherr-nedbrydningsmaskiner, der er endnu større Liebherr-nedbrydningsmaskiner. Og så er der den allerstørste Liebherr-nedbrydningsmaskine, der nogensinde er bygget. Hidtil er der kun lavet ét eksemplar. Efter næste årsskifte kommer eksemplar nummer to af den allerstørste. Den er bestilt af P. Olesen A/S med base i Hovedgård ved Horsens og skal klippe høje bygninger sikkert ned overalt i Danmark.

”P. Olesen A/S har bestilt en  Liebherr R980 Demolition, som nu bygges på Liebherrs fabrik i Colmar i Frankrig. Der er ikke just tale om en minigraver. R980 Demolition har en samlet kampvægt på cirka 180 tons og kan udstyres til at nå op i omkring 60 meters højde og pille bygninger ned”, forklarer produktchef Jan Eggert hos Johs. Møllers Maskiner A/S, som er dansk Liebherr-importør.

Han forudser, at maskinen vil være færdigbygget i Colmar i begyndelsen af det nye år. Hos nedbrydningsfirmaet i Hovedgård håber direktør Henrik Olesen på, at kæmpemaskinen bliver færdig til levering omkring jul. 

”Så vil vi forvente, at Jan Eggert leverer den forsynet med et fint, men ganske stort gavebånd”, siger direktøren med et grin. 

Tungt grej i højden

Henrik Olesen har bestilt demolition-kæmpen med udstyr til at række 50 meter op og klippe ned med sakse på op til fire tons. Hvis hans maskinfører i kabinen ”kun” skal 41 meter op, kan han i stedet montere en fem tons-saks. 

”Det bliver ikke hver dag, vi får brug for at klippe ned i 50 meters højde. Så meget arbejde har vi ikke deroppe. Men det forekommer da, at vi bryder blandt andet store kornsiloer ned, hvor maskinens lange rækkevidde vil komme helt til sin ret. I praksis får det måske større betydning, at den kan tage tungere grej med op i 36 til 40 meters højde, end vi er vant til”, siger Henrik Olesen.

Liebherr R980 Demolition bliver ikke alene Danmarks største af sin art. Den bliver Nordens største. Den nuværende rekord-maskine er også en Liebherr. Den ejes i øvrigt af – P. Olesen A/S og klipper ned med 3,5 tons saks 36 meter oppe.

Fra skure til høje bygninger

”Det er vigtigt for os at spænde vidt hele tiden. Specialopgaver kræver specialudstyr. Derfor skal vi også have det rigtige materiel til at bryde alt ned, fra det lille skur til de højeste bygninger. Vi har fået rigtig god rådgivning fra både Johs. Møllers Maskiners produktchef, Jan Eggert, og fra key account manager Birger Hjelm, som begge har ydet en stor indsats for at få den optimale løsning for os”, fortæller Henrik Olesen. 

”Vi har faktisk fået dokumenteret behovet for en rigtig stor maskine de seneste tre måneder, hvor vi har haft lejet en maskine næsten lige så stor som den nye, der nu er på vej. Vi har brudt nogle siloer ned, som virkelig har krævet meget. Derfor var vi nødt til at leje en maskine i Holland”, siger nedrivnings-direktøren.

”Sikkerhedsmæssigt har det stor betydning for det krævende arbejde, at maskinføreren har en maskine, der størrelsesmæssigt mere end matcher opgaverne. Det betyder, at han kan klippe høje bygninger ned oppefra og ned med den ekstra sikkerhed, det giver. Samtidig kan maskinen holde en ordentlig afstand til bygningerne, når rækkevidden er så stor”, siger direktør Henrik Olesen.

”Vi har bestilt maskinen med arme i flere forskellige længder. Så foruden at klippe med grej på tre tons helt oppe i 50 meters højde, får vi mulighed for at montere en kort arm og til gengæld bruge udstyr op til hele 15 tons. Og så er der i øvrigt mulighed for senere at købe endnu længere arm, så rækkevidden bliver helt op til 65 meter”, fortæller Henrik Olesen. 

Gang i byggeri og nedbrydning

Nedbrydningsfirmaet har ikke oplevet negativ effekt af corona-pandemien. Måske tværtimod.

”Der er jo masser af gang i byggeriet, og før der kan bygges nyt, skal vi i mange tilfælde på banen for at skabe plads ved at bryde ned”, siger nedbrydningsdirektøren, som har 165 medarbejdere i virksomheden.

Hos Johs. Møllers Maskiner A/S i Horsens ser produktchef Jan Eggert frem til at aflevere nedbrydnings-kæmpen i Hovedgård. 

”I og med, at R980 Demolition bliver Nordens største Liebherr-nedbrydningsmaskine, er den naturligvis også den største, vi har leveret som importør og forhandler. Det store udstyrsprogram og en bom-konfiguration til mange typer opgaver, gør den til en af de absolut mest fleksible maskiner i sin klasse. Herudover er den også en af de sikreste maskiner, idet den fra fabrikken er udstyret med Liebherrs eget unikke LDC-kontrol, der konstant overvåger, hvor værktøjet befinder sig og kan advare føreren, hvis den kommer ud i farligt område”, siger Jan Eggert. 


Billedtekster:

1.

Besøg fra Hovedgård på Liebherr-fabrikken i Colmar i Frankrig. En kvartet fra P. Olesen A/S fik mulighed for et nær-kig på den allerførste Liebherr R980 Demolition, der er bygget. Det danske nedbrydningsfirma får selv R980 Demolition nummer to. Fra venstre er det direktør Henrik Olesen, direktør Kenneth Olesen, maskinfører Martin Blaabjerg og firmaets nestor, direktør Jens Olesen.

2.

Liebherr er begyndt at bygge på 190 tons til at række op og klippe ned i 55 meters højde. Liebherr R980 Demolition-maskinen til Hovedgård bliver den anden, der laves. Her den første på fabrikken i Colmar. 



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame