Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Ny maskinkraft til næsten en million tons betongrus årligt

16. nov. | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

Maskinfører Jan Jürgensen har taget hul på sin tredje gummiged på næsten 18 år hos Bedsted Lø Grusværker

Del artiklen:

Det var snublende tæt på, at produktionen sidste år rundede den magiske én million tons materialer i grusgrav-imperiet Bedsted Lø Grusværkers fire grusgrave i det sønderjyske. I øjeblikket tegner der rigtigt fornuftigt, at magien kan udløses i år. 

”Sidste år nåede vi at køre en samlet produktion på 958.000 tons ud fra de fire grusgrave. De fleste tons kommer fra hovedafdelingen ved Rødekro, som især producerer rigtig mange anlægsmaterialer og dermed også rigtig mange tons. Her ved Tinglev laver vi rene stenmaterialer, hvor al grus sorteres fra. Hen over året bliver det til i omegnen af 27.000 tons betongrus om måneden”, fortæller Erik Graversen, som er teknisk chef for hele Bedsted Lø Grusværker.

Derfor var det også ham, der var på indkøb, da en af koncernens læssemaskiner trængte til at blive sendt på nedsat tid. Der skulle ny power til, og det kom der i skikkelse af en 29 tons Liebherr L 580 XPower, som skal tage sin tørn med at læsse tonsvis og atter tonsvis af skovle betongrus, som lastbiler fragter ud af grusgraven til betonværker.

”80-90 procent herfra leveres til betonindustrien. Så har vi tillige en produktion af vores eget faldgrus til blandt andet legepladser, som vi selv forædler”, fortæller Erik Graversen.


Effektiv uden mange omdrejninger

Det er maskinfører Jan Jürgensen, der har sine arbejdsdage i den nye Liebherr-læsser. Han har været ansat hos Bedsted Lø Grusværker i små 18 år, og Liebherr-maskinen er den tredje nye gummiged, han har ”taget hul på”. 

”Det er gået ganske fint, selv om man naturligvis lige skal vænne sig til, at der er sket meget med maskiner, siden jeg sidst fik en ny maskine for syv-otte år siden. Liebherr L 580 XPower passer med produktionen her på stedet. Den skubber godt og skal ikke have mange omdrejninger for at være effektiv. Det kommer nok til at smitte positivt af på brændstofforbruget”, siger Jan Jürgensen. 

”Når man skal sidde i en maskine så mange timer, er det rart, at der er tænkt på føreren. Maskinen er støvsvag, og jeg har rigtig godt udsyn uden blinde vinkler”, fortæller maskinføreren.


Chefen ikke i tvivl

Indehaveren af Bedsted Lø Grusværker, Bjarne Overgaard, var ikke i tvivl om, hvad der skulle stå på den nye gummiged.

”Liebherr laver jo rigtig gode maskiner, og det var den, Jan Jürgensen foretrak. Vi har haft en Liebherr læssemaskine før, men det er omkring 12 år siden. Der er sket en rivende udvikling siden. Vi fik en maskine på prøve, og mine medarbejdere var meget imponerede. Da det så blev alvor med, at vi skulle have en ny læsser, fik Jan lov til at prøve Liebherr’en igen. Det var den, han foretrak, og samtidig så tilbuddet fra Johs. Møllers Maskiner rigtigt ud”, siger Bjarne Overgaard.

”Samtidig gør den nye Liebherrs brændstofforbrug absolut ikke det hele ringere. Det glæder min pengepung”, konstaterer grusgrav-chefen.

I Bedsted Lø Grusværkers maskinflåde er der, foruden den nye gummihjulslæsser, også to andre Liebherr-maskiner, som begge er gravemaskiner.

Vejesystem som standard

Det er Key Account Manager Birger Hjelm hos Liebherr-importøren Johs. Møllers Maskiner A/S, der sammen med teknisk chef Erik Graversen fandt frem til, at en L 580 XPower vil være den rigtige Liebherr til grusgraven ved Tinglev. 

”Den er faktisk helt perfekt til arbejde på fast underlag, som den har her. Maskinen er udstyret med Liebherrs eget vejesystem som standard og fra fabrik. Bedsted Lø Grusværkers folk har selv udviklet skovludformningen for at gøre den helt optimal til at flytte og læsse de materialer, der skal håndteres.

”Skovlfabrikken JST har lavet skovlene efter vores ønske. De er bygget specielt til læsning af færdigvarer”, forklarer Erik Graversen.

Med i leveringen fra Johs. Møllers Maskiner var også en fuld serviceaftale for maskinen, som dækker otte år eller 12.000 timer.


Billedtekster:

1.

Ny Liebherr L 580 XPower til Bedsted Lø Grusværkers afdeling ved Tinglev. Og tre der får en maskinsnak. Fra venstre Key Account Manager Birger Hjelm fra Johs. Møllers Maskiner A/S, maskinfører Jan Jürgensen og teknisk chef Erik Graversen, Bedsted Lø Grusværker.


2.

Al grus sorteres fra, så det er de rene stenmaterialer, der er tilbage til betongrus. Omkring 27.000 tons hver måned.


3.

De store mængder betongrus fra Tinglev leveres til betonværker rundt om i landet.


4.

Maskinfører Jan Jürgensen på vej på arbejde. Da han havde prøvet Liebherr-læsseren, var han ikke i tvivl om, at det var i dén, han skulle tilbringe arbejdsdagene.


For yderligere information:

Key Account manager Birger Hjelm

Mobil: 51 15 76 07 

Email: birger.hjelm@jmm-group.com
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame