Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

God mavefornemmelse med Topcon semiautomatik

10. dec. 2021 | Indrykket af Scantruck A/S

Poul Hansen Entreprenører A/S i Grindsted har fået leveret sin første Komatsu PC240LC-11 gravemaskine med 3D maskinstyring med semiautomatik

Del artiklen:

Maskinstyring med 2D eller 3D er blevet hverdagskost i den danske entreprenørbranche. Men med købet af en ny 26 tons Komatsu PC240LC-11 gravemaskine med Topcon 3D maskinstyring med semiautomatik har Poul Hansen Entreprenører A/S valgt at være med helt fremme i udviklingens forreste række.

- Vi har i forvejen en Komatsu D65PXi dozer med 3D maskinstyring. Vi har bevidst valgt Komatsu igen, så vi opnår en synergieffekt af de to maskiner. Dozeren købte vi for ca. tre år siden, og både den og udstyret fra Topcon har vi gode erfaringer med, siger Erik Yan Hansen, direktør i Poul Hansen Entreprenører A/S.


Ny og spændende verden

Begge maskiner med Topcon maskinstyring er købt hos Scantruck A/S. Som forhandler af Topcon råder Scantruck også over sit eget maskinstyringsteam, der står for montage, kalibrering og effektiv support. Samme team har Poul Hansen Entreprenører også brugt som rådgiver ved sine maskininvesteringer. Især fordi de har bevæget sig ind på et nyt område.

Med Topcon 3D maskinstyring med semiautomatik arbejder gravemaskinen ud fra de digitale projekttegninger, der er indlæst i gravemaskinens computer. Under udførelsen overtager softwaren kontrollen over gravearmen i forhold til niveauer og styrer selv bommens bevægelser op og ned i forhold til den ønskede gravedybde. Maskinføreren skal således placere maskinen i den rigtige position og trække i gravearmen som normalt. 

- 3D i sig selv er ikke nyt, men semiautomatikken er noget helt nyt for mange. Det er en spændende verden at være med til. Vi betræder et område, hvor der endnu ikke er mange, som har arbejdet på den måde, men vi har som virksomhed en erklæret strategi, at vi skal være med på vognen i forhold til ny teknologi, siger Erik Yan Hansen.


Gør en forskel på mange opgaver

Han ser store muligheder i det avancerede system fra Topcon.

- Der er uden tvivl opgaver, hvor det ikke er nødvendigt at have den type teknologi på sin maskine. Omvendt er der mange opgavetyper, hvor det klart har en berettigelse, og hvor opgaverne kan løses mere effektivt med 3D. Især kloakering, cykelstier, pladser og udstykninger, siger Erik Yan Hansen og påpeger samtidigt sine overvejelser.

- Det koster penge at være på forkant med den teknologiske udvikling. Det er et valg, den enkelte virksomhed selv skal tage. Det er en svær kalkule, hvor man skal følge sin mavefornemmelse, og jeg har en god mavefornemmelse med 3D maskinstyring. Det er et teknologisk område i rivende udvikling, som vil gavne os omkostningsmæssigt. Kan vi spare nogle timer på nogle processer, gør det os mere konkurrencedygtige, forklarer han.

I hele forløbet har Poul Hansen Entreprenører gjort brug af Scantrucks Smart Construction support team.

- Vi er trygge ved at have Scantruck som en seriøs sparringspartner. Det er naturligvis en fordel at have dem at støtte sig op ad, når tingene er så nye og komplicerede, og de har løst de udfordringer, som er opstået undervejs, siger Erik Yan Hansen.


Øget digitalisering

Det er især den øgede digitalisering af projekter fra bygherrer, som entreprenørvirksomheden forventes at kunne håndtere.

- At vi er i stand til at håndtere bygherrernes digitale projekter, og på den måde indfri deres forventninger til os, åbner døre. Det kan medvirke til at gøre os interessante nok til at må afgive en pris på en opgave. Kan vi ikke arbejde med den moderne teknologi, vil der være specifikke opgaver, vi risikerer at blive valgt fra på, siger Erik Yan Hansen.

På nuværende tidspunkt er de to Komatsu maskiner fra Scantruck, de eneste i Poul Hansen Entreprenører A/S med 3D maskinstyring. Men det vil ændre sig i nærmeste fremtid.

- Om et år er det antal mere end fordoblet. Det er min klare forventning. Vi har mange maskiner med 2D maskinstyring, men 3D maskinstyring med automatik er vejen frem, konstaterer Erik Yan Hansen.

Hos Scantruck A/S er det også tydeligt at læse i efterspørgslen fra markedet, at 3D maskinstyring med semiautomatik vinder mere og mere frem. Scantruck A/S kan levere og supportere Topcon maskinstyring med automatisk til alle Komatsu gravemaskiner.


1. Med sin nye Komatsu PC240LC-11 med Topcon 3D maskinstyring med semiautomatik har Poul Hansen Entreprenører A/S aktivt valgt at anvende den nyeste teknologi på markedet.

2. Ifølge Erik Yan Hansen, direktør i Poul Hansen Entreprenører A/S, er der mange opgavetyper, hvor Topcon 3D maskinstyring med semiautomatik har en berettigelse.

3. Med Topcon 3D maskinstyring med semiautomatik overtager softwaren kontrollen over gravearmen i forhold til niveauer og styrer selv bommens bevægelser op og ned i forhold til den ønskede gravedybde.

4. Det hele er styret af de digitale projekttegninger, som er indlæst i systemet. 

5. - Jeg har en god mavefornemmelse med 3D maskinstyring. Det er et teknologisk område i rivende udvikling, som vil gavne os omkostningsmæssigt, siger Erik Yan Hansen.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame