Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Den naturlige hjælper til gårdens formål

24. jan. | Indrykket af Scantruck A/S

Landmand Jørgen Støvring har fået leveret en Weycor AR480 HS High Lift læssemaskine med overbevisende køreegenskaber til sit landbrug.

Del artiklen:

Efter cirka 12 års ejerskab var tiden kommet for Jørgen Støvring til at sige farvel til sin værdsatte Atlas AR65 gummihjulslæsser. Godt 10.000 timer havde den ydet på hans landbrug ved Skørping nær Aalborg, siden den blev leveret fabriksny fra Scantruck A/S, og nu var tidspunktet for en opdatering det rigtige.

Afløseren blev en Weycor AR480 HS High Lift fra samme danske leverandør. Størrelsesmæssigt er Jørgen Støvring således taget et skridt op i forhold til egenskaberne på sin tidligere maskine, og siden leveringen af sin Weycor i september i år har maskinen været en værdifuld og uundværlig hjælper på gården.

- Vi har 140 malkekøer og driver desuden 150 hektar jord med majs, græs og vårbyg. Vores Weycor indgår meget naturligt i en stor del af den daglige drift på gården. Bortset fra malkerobotterne er det den vigtigste maskine på gården. Den kan vi ikke undvære, understreger Jørgen Støvring, som har drevet landbrug siden 1993.


Ekstra løftehøjde

En mindre skridstyret læsser - også handlet hos Scantruck - tager de helt snævre opgaver i staldene. Resten af opgaverne står der Weycor på.

- Vi anvender den både til at muge ud hos køerne, til at håndtere rundballer, i ensilagestakkene, til at flytte jord og rydde sne. Men mest af alt håndterer den foder. I gennemsnit blander vi otte tons foder om dagen, og med alle de andre daglige opgaver er der nok over ti tons i skovlen hver eneste dag, forklarer Jørgen Støvring.

Han valgte en Weycor model med High Lift. Det har givet ham 30 centimeter ekstra løftehøjde i forhold til standardmaskinen.

- Vi har brug for en god løftehøjde for at kunne nå op i fodervognen, arbejde højt i ensilagestakken eller når vi skal stable halm. Vi har også fået en god siloskovl med, som går langt ned i fodervognen, når vi tipper. Den skal ikke ramme sneglen i vognen, så vi skal løfte højt. Før kunne det godt være lidt for tæt, men nu kan vi arbejde i en passende højde, siger Jørgen Støvring.


Køreegenskaber gjorde forskellen

Han var ikke i tvivl om, hvor nye maskine skulle komme fra trods producentens navneskift fra Atlas til Weycor.

- Inden jeg købte en fabriksny Atlas hos Scantruck i 2008, prøvede jeg flere forskellige. Jeg valgte Atlas dengang, fordi køreegenskaberne var noget helt specielt. Denne gang prøvede jeg også andre maskinmærker, men så snart jeg prøvekørte en Weycor, fik jeg igen den samme overbevisende oplevelse i forhold til køreegenskaberne, og det var det, der afgjorde det for mig igen.

- Maskinen kører som en gummiged. Den kører med det samme, man rører speederen, og stopper ligeledes med det samme, når man slipper pedalen. Mine oplevelser med andre mærker viste, at de havde lidt forsinkelse på bevægelserne. Med en Weycor kører man stabilt og med en meget stor præcision, og det er vigtigt for mig, påpeger han.

- Jeg havde samtidig fået at vide, at en Weycor var en dyrere maskine end de fleste andre på markedet. Men da det kom til stykket, var der alligevel ikke den store forskel i priserne. Jeg har ikke været i tvivl om mit valg. Weycor er absolut den maskine, som fungerer bedst til mig og behovene her på gården, siger Jørgen Støvring.

Han har en klar forventning om, at han med sin fabriksnye Weycor AR480HS High Lift gummihjulslæsser nu har en maskine, der kan sikre en stabil og effektiv arbejdskraft på gården de næste mange år.

- Den skal præstere solidt hver dag uden problemer. Især nu hvor jeg har en maskine med centralsmøring. Jeg håber, den kan holde flere år og flere timer end den gamle. Mindst 10.000 timer regner jeg med, og så med mindre slid end på den gamle til den tid, siger han.


Billedtekster:

1. Der står Weycor AR480 HS High Lift på landmand Jørgen Støvrings nye læssemaskine. Den har afløst hans meget værdsatte Atlas AR65, og den nye maskine lever fuldt ud op til forventningerne.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame