Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Fjernvarme-entreprenør ruster sig med alsidig hjulgraver

27. jan. | Indrykket af Scantruck A/S

William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå har købt en Komatsu PW118MR-11 hjulgraver

Del artiklen:

William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå har købt en Komatsu PW118MR-11 hjulgraver, der både kan løse de mange nuværende fjernvarmeprojekter og være et stort aktiv på mange andre typer opgaver.

Nutiden og fremtiden for William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå står ifølge ejer Carsten Laursens egne ord på "fjernvarme, fjernvarme og fjernvarme."

Med knap 50 års erfaring i entreprenørbranchen har firmaet oplevet efterspørgslen skifte fra område til område, og lige nu er der stor aktivitet hos fjernvarmeselskaberne, hvilket den østjyske entreprenør nyder godt af.

- Vi kører meget på gaskonverteringer, fordi gas er blevet dyrt. Kunderne råber til fjernvarmeværkerne om de ikke vil levere fjernvarme til dem, og hvis det er rentabelt for fjernvarmeværkerne, så kommer de. Vi kører lige nu for seks fjernvarmeselskaber, der alle ligger tæt på os. Fjernvarmeopgaverne fylder lige nu 85-90 procent af vores arbejde, så det er også det formål, maskinen er købt ind til, siger Carsten Laursen.

Valget faldt på den cirka 13 tons tunge Komatsu PW118MR-11 hjulgraver fra Scantruck A/S. En maskine med egenskaber som kompakt design, firhjulsstyring, todelt bom samt Stage IV motor med 100 procent passiv regenerering.


Fleksibilitet

Med 17 faste medarbejdere og op til 10 indlejede efter behov er der godt gang i entreprenørfirmaet. For tre år siden var det kloakarbejde, der fyldte det meste af kalenderen, og her var firmaets Komatsu PC240 gravemaskiner meget aktive. 

Men med fjernvarmearbejdet i fokus er behovet for materieltype også skiftet. Det er forklaringen på købet af hjulgraveren, og hvorfor der indgik en kun 1,5 år gammel Komatsu PC240 i handlen.

- En 240'er er ikke den mest optimale maskine til fjernvarmearbejde, og det er som sagt der, vores opgaver er i dag, og det er også der, jeg ser en stor del af vores fremtid ligger. Omvendt er vores nye Komatsu hjulgraver også købt til, at den kan køre ud og lave kloakarbejde, hvis vi ikke lige har nogle fjernvarmeopgaver i kalenderen, forklarer Carsten Laursen.

For godt 20 år siden havde firmaet to gravemaskiner på hjul., og dengang var det også fjernvarmen, der trak læsset. Siden flyttede opgaverne sig mere over i udstykninger og kloakarbejde, og William Laursen Entreprenørforretning A/S flyttede med.

- Vi vender os lidt efter, hvor arbejdet er, og så skifter vi ud i maskinparken, ud fra hvor vi mener vi skal fokusere. Det kan lade sig gøre, fordi vi har en fleksibel størrelse. Vi kan reagere hurtigt og omstille os, og vi har haft plads og ikke mindst råd til at gøre det, siger Carsten Laursen.


Kan klare sig selv

Med købet af den nye Komatsu PW118MR-11 hjulgraver har han sikret sin virksomhed en større alsidighed i forhold til fremtidens opgaver, mener han.

- Vi håber at kunne bruge denne nye hjulgraver til rigtig mange ting. Det kan jo være, at fjernvarmen fader ud om et år eller to, og så skal vi begynde at tænke på noget andet. Så har jeg stadigvæk en gravemaskine, som godt kan køre ud og lave eksempelvis kloakker. Det har jeg tænkt meget over ved denne handel. Samtidig er en hjulgraver forholdsvis dyr sammenlignet med en båndmaskine. Men den har den store fordel, at den kan klare sig selv. Vi skal ikke bruge en blokvogn, når den skal flyttes. Den kører selv fra A til B, og det er også en af de ting, vi er glade for, når man arbejder med fjernvarme, understreger Carsten Laursen.


Øger effektiviteten

Han valgte at få monteret Topcons avancerede maskinstyring på sin nye maskine, og det er ikke uden grund.

- Det er netop for, at maskinen også skal kunne køre ud og lave et stykke kloakarbejde, eller jordarbejde, eller pladser. Vi havde også Topcon maskinstyring på den Komatsu 240'er, der indgik i handlen, så min maskinfører på maskinen, Karsten Trankjær er erfaren.

- Hvis vi kun kører fjernvarme, så er det ikke ret meget fornøjelse, vi har af systemet. En erfaren gravemaskinfører ved godt, hvornår han er i en meters dybde. Det er der ikke en maskinstyring, der behøver at fortælle ham. Men er der nogen, som ikke har øje for et stykke jordarbejde, så er det en kæmpe hjælp. Det er guld værd, når han er ude og lave kloakarbejde. Der er ingen tvivl om, at systemet kan øge effektiviteten og præcisionen på mange typer opgaver. 

- Og hvis markedet skifter, eller vores fokus flytter sig, så er vi klar. Så har vi maskinen, der er klar til det, siger Carsten Laursen.


1. William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå har købt en Komatsu PW118MR-11 hjulgraver hos Scantruck.

2. I skrivende stund udfører den kloakarbejde, men grundlæggende er maskinen købt til at udføre fjernvarmeopgaver.

3. Hvis efterspørgslen i fjernvarmen falder, har firmaet fortsat en alsidig maskine, som kan udføre et væld af andre opgaver.

4. For at være rustet til både nutid og fremtiden har William Laursen Entreprenørforretning tilvalgt 3D maskinstyring fra Topcon.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame