Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Ny software skal nedsætte byggeriets klimaaftryk

14. jun. | Indrykket af RIB Software | North, Central & Eastern Europe

Schneider Electric giver sammen med RIB Software byggebranchen gratis adgang til software

Del artiklen:

Byggebranchen er en af verdensstørste klimasyndere. Det vil verdens mest bæredygtige virksomhed anno 2021 nu ændre på ved at gøre det muligt at budgettere med fremtidige byggeriers klimaaftryk.

Problemet med byggematerialer som beton og stål er, at de har været udsat for en både lang og energitung rejse, inden de indgår i et byggeri. Det er tale om råmaterialer, der skal graves op af jorden med store maskiner, hvorefter materialerne bliver sorteret, bearbejdet, varmet op og nogle af dem bortskaffet. Til slut bliver produkterne typisk fragtet over store afstande. Softwaren er ikke kun et let anvendeligt værktøj til at tackle CO2-ufordringen, men også et opråb til byggebranchen og en muliggørelse af at tænke og handle markant mere klimavenligt” fortæller Mads Bording, Strategisk koncerndirektør i RIB Software.

Ifølge Mads Bording er der ikke nogen nævneværdig prisforskel på byggematerialer med henholdsvis høj og lav klimapåvirkning. Alligevel vælger byggebranchen typisk ikke de klimavenlige produkter, fordi der ikke bliver stillet krav om det, og fordi der ikke findes noget overblik, hvor produkterne bliver sammenlignet med hinanden i et klimaregnskab. Det er imidlertid dette overblik, som den nye software kaldet EC3 skal levere. Den gør det således muligt at sammenligne de forskellige produkter med hinanden og dermed at få et overblik over et byggeris indlejrede CO2, inden det er bygget…. 

Læs hele artiklen af Jørgen Høg på Børsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame