Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Digitalisering på fremtiden agenda

20. dec. 2018 | Indrykket af SITECH Danmark A/S

Jetlagget er forlængst væk og SITECH delegationen kan se tilbage på en indholdsrig uge

Del artiklen:

Trimble har afholdt sin store brugerkonference i USA og har igen produceret nyheder på stribe. Sitech har ladet et par af sine danske kunder, som var med til Dimensions 2018 i Las Vegas, filtrere indholdet.

”Vi fik lov til at kigge ind i udviklernes maskinrum og se, hvad der kommer af fremtidens digitale løsninger fra Trimble. Det var spændende,” siger landmåler Mark Just Nielsen fra anlægsentreprenørfirmaet Dan Jord i Risskov ved Aarhus. Han er ansvarlig for hele gps-området med alt lige fra landmålingsudstyr og databehandling til software og maskinstyringssystemer på firmaets maskiner.

På de tre dage stod Trimble for godt 600 sessioner fordelt på de forskellige brancher så som entreprenørområdet, minidrift, landbrug og marineområdet. Og brugerne kunne komme i direkte dialog med Trimble’s stab af udviklingsfolk og teknikere.

”Man bliver taget seriøs, og der bliver lyttet til os. Brugerne fra Danmark er nogle af dem, der er længst fremme i verden med hensyn til at bruge Trimble’s løsninger. Så udviklerne kunne få direkte respons fra os,” fortæller Thomas Holm.

Han er ansvarlig for indkøb og drift af maskinstyringssystemer hos M.J. Eriksson, som tidligere på året stod for et projekt med automatisk maskinstyring i samarbejde med netop Trimble og Sitech.

Dansk indlæg på konferencen

Erfaringerne fra det danske automationsprojekt var for længst landet hos Trimble’s udviklingsfolk. Kort fortalt viste testen med Earthworks automatik, at hastigheden på gravearbejdet – udført af en garvet maskinfører – blev øget med 41 procent og nøjagtigheden med 75 procent. Emnet var så hot, at det havde fået sin egen session med Thomas Holm og den rutinerede maskinfører Jens Norby som oplægsholdere i Las Vegas.

Automatikløsningen Trimble Earthworks Grade Control Platform var et af de store temaer på den internationale, brugerorienterede konference, som bliver arrangeret hvert andet år. I år blev den afholdt i Las Vegas fra 5. til 7. november og samlede ca. 4800 fagfolk fra 96 forskellige lande.

Komplet softwareløsning – ny version BC 5.0
Ud over nyheder inden for automatik og Earthworks blev den nye Business Center version 5.0 præsenteret. I den nye version er de to produkter, Trimble Business Center og Business Center – HCE, blevet slået sammen for at give både måleteknikere og bygge- og anlægsentreprenører en komplet softwareløsning til kontorbrug. Eftersom begge produkter kombineres til kun én platform, giver det ifølge Trimble kunderne en bredere vifte af værktøjer, som skal sikre, at fx entreprenører og måleteknikere kan tilbyde deres kunder flere tjenester til en bedre pris.

For Thomas Holm vil den nye version 5.0 betyde, at kommunikationen fra kontoret til byggepladsen bliver endnu mere enkel og præcis, sådan at alle led i kæden arbejder videre med de samme filer, så man undgår misforståelser og dobbeltarbejde.

”Fremadrettet bliver det nemmere at filhåndtere de mange opdateringer, der kommer i et projekts levetid, og det er rigtig mange,”siger Thomas Holm.

Mark Just Nielsen supplerer:

”For at konkretisere indholdet i den nye 5.0 version, fik vi mulighed for at følge en underviser, som forklarede de væsentligste nyheder punkt for punkt. På den måde blev indholdet andet end bare teori. Det var meget lærerigt,” forklarer han.

Landmåleren fra Dan Jord havde fx et problem med at få data fra TBC over i AutoCAD, men efter at havde vendt det med den amerikanske underviser, blev den udfordring løst.

Nyskabelsen SiteVision

SiteVision er en nyudviklet håndholdt tablet, som viser designet i 3D-format, og som det i virkeligheden ser ud. Skal der fx bygges en lille bro over et vandløb, kan man på displayet både se det eksisterende landskab med bl.a. veje og buske, samtidig med at man kan se, hvordan den nye bro kommer til at se ud i miljøet. Og ikke mindst om de eksisterende veje nu også ”rammer” den nye bro.

”Det er en løsning, vi har savnet, og som vil være til stor hjælp for både rådgivende ingeniører og formanden på pladsen. Ved at visualisere projektet bliver det meget mere overskueligt at arbejde på stedet og udføre opgaven. Fx kan vi jo se på SiteVision, hvor det er hensigtsmæssigt – og endnu vigtigere hvor det ikke er – at lægge den opgravede jord. Ligesom vi kan se informationer fra kommunen om, hvor der ligger kabler, rør og vandledninger,” siger Thomas Holm.

Fokus på kompakte maskiner

De to danskere blev også præsenteret for Trimble Earthworks GO! – en ny maskinføringsplatform til gradere med styring i 2D målrettet kompakte maskiner. Ifølge den amerikanske producent er det den eneste kompakte maskinstyringsløsning, der findes i dag. Den kan benyttes med maskinførerens egen mobil som display. Systemet, som både understøttes af Android og iOS, er baseret på laserteknologi for at give positionsbestemmelse i realtid.

Platformen er ifølge Trimble nem at anvende og kan øge en maskinførers produktivitet med op til 20 procent.

Trimble lancerede også et nyt layout og software til DPS-løsningen, som er rettet mod pilotering. Marineudgaven TCM er derudover opgraderet og findes nu i en Earthworks-variant.

”Vi har fået en god fornemmelse af, hvad Trimble arbejder med. Det er bare så vigtigt at følge med i udviklingen, så vi ikke kommer bagud konkurrencemæssigt,” siger Mark Just Nielsen.


 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame