Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

50 tons teleskopkran rejser en hulens masse træelementhuse

1. dec. 2022 | Indrykket af Scantruck A/S

27-årig entreprenør med fem år som selvstændig monterer præfabrikerede huse i lange baner

Del artiklen:

56 huse i et stort bofællesskab begynder så småt at ligne et færdigt projekt ved Odder. Inden Odder var det 123 rækkehuse ved Sorø. Til februar skal der tages hul på 118 rækkehuse ved Borup på Østsjælland. Tømrermester Tobias Degn-Petersen og hans mandskab keder sig absolut ikke. Der er fuld gang landet over i rejsning af nye træelementhuse for Aarhus-selskabet Thybo Ejendomsudvikling A/S.

Og det var slet ikke planen, da han etablerede sig som selvstændig med Sydjysk Tømrer og Snedker ApS i Aabenraa for præcis fem år siden. Tobias Degn-Petersen ville kun være sig selv sammen med en enkelt kollega, som kom fra et andet firma. Dengang var Tobias Degn-Petersen 22 år og havde tilbagelagt 12 måneder som udlært svend. Nu er han netop fyldt 27 og har 15 fuldtidsansatte.

Halvdelen af dem er fast beskæftiget på Thybo-projekter. Det er her, der monteres præfabrikerede huse på højtryk. 


Købte teleskopkran

”Vi sætter en hulens masse træelementhuse op for byggevirksomheden Thybo Ejendomsudvikling, som opererer over hele landet. Derfor har vi hos Scantruck A/S netop købt en Sennebogen-teleskopkran til at flytte effektivt rundt med de mange byggeelementer. Det gælder blandt andet de præfabrikerede badeværelser og tagelementer”, fortæller Tobias Degn-Petersen.

”Vi kunne se, at det var nødvendigt med en kran til opgaverne. Så tilbød Scantruck os maskinen på prøve, og vi blev hurtigt enige om at købe den. En Sennebogen 653E med løftehøjde på 43 meter. Maskinen vejer selv lige godt 50 tons, og den har kapacitet til at løfte 50 tons”, siger den sydjyske entreprenør.

”Vi havde store udfordringer på et byggefelt ved Sorø, hvor vi simpelthen ikke kunne komme til at række ind. Vi kunne ikke køre med en lastbilmonteret kran, og vi ville være nødt til at leje en kæmpekran til opgaven. Så fandt vi løsningen med Sennebogen-kranen på bælter, som er terrængående. Dermed sparer vi også håndtering af 400 køreplader”, konstaterer Tobias Degn-Petersen. 


300 huse på to år

Sydjysk Tømrer og Snedker har kørt fast med elementmontage for Thybo Ejendomsudvikling de seneste to år. 

”Vi fik tilbudt tømrerarbejdet på 36 huse ved Vejle. Da vi var ved at være færdige, spurgte Thybo, om vi ville lave elementbyggeri. Det lød spændende, og så lavede vi 35 huse ved Odder. Siden er det blevet til flere og flere Thybo-huse, og i løbet af de to år har vi rejst omkring 300 huse”, siger Tobias Degn-Petersen.

 

Billedtekster:

1. I løbet af det seneste par år har Sydjysk Tømrer og Snedker ApS rejste omkring 300 huse for Thybo Ejendomsudvikling A/S.

2. Den 50 tons tunge teleskopkran manøvreres nemt rundt med fjernbetjeningen.

3. Så er der snart klar til en dusch. Et badeværelse løftes på plads i et af de 56 nye huse ved Odder.

4. Bælterne gør Sennebogen 653E terrængående, og samtidig høster maskinen fordel af, at den på trods af sin størrelse og kapacitet faktisk er ganske nem at komme rundt med også i snævre omgivelser.

5. Sennebogen 653E rækker mod himlen. Teleskopkranens løftehøjde er 43 meter med jib.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame