Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Virksomhed 10-dobler lagerkapaciteten på samme grundareal

15. jan. | Indrykket af Sjørup Group A/S

Lagerautomater løser udfordringer for mange virksomheder

Del artiklen:

Man hører næsten dagligt om udfordringer i byggebranchen.  Pressede entreprenører og håndværkere, der mangler byggematerialer og medarbejdere, prisstigninger på byggematerialer og en stigende rente, der øger udgifterne markant til byggeri af nye lagerbygninger. De virksomheder, der har behov for mere lagerplads, stilles dermed i en udfordrende situation. Hvad kan man gøre?


En løsning kan være at indrette og udnytte det eksisterende lager på en smartere og mere effektiv måde. Det kan ske ved at implementere lagerautomater, der kobles sammen med lagerstyringen i virksomhedens eksisterende it-system. Med systemet vil langt de fleste firmaer kunne rumme mange flere varenumre på det samme gulvplads. 


Det lyder næsten for godt til at være sandt, men avancerede automatiske lagerautomater har øget kapaciteten ekstremt hos virksomheder. Det gør sig også gældende hos Sjørup Group, der er en af nordens største reservedelsgrossister. Omstillingen fra de almindelige lagerreoler med manuel plukning af varer til automatiseret lagerautomater har givet en enorm forbedret udnyttelse af lagerpladsen. Faktisk har Sjørup Group komprimeret 140 m2  gulvareal til 14 m2 gulvareal og 5,5 m i højden. Lagerautomaterne lyder måske som en dyr investering, men fakta viser, at det rent faktisk er en god forretning. 


”Vi havde valget mellem at indkøbe de avancerede lagerautomater eller bygge en ny og dyr lagerhal, og valget faldt på lagerautomaterne”, udtaler indkøbsassistent Andreas Bech Christiansen hos Sjørup Group, der har været dybt involveret i projektet. Han fortsætter:” Et byggeri af en ny lagerhal er markant dyrere og har en lang tidshorisont, hvorimod behovet kunne løses på 3 måneder med lagerautomaterne. Nu har vi i stedet udnyttet den bestående lagerhal meget mere effektivt og tilmed øget effektiviteten ved plukning af varer. En lagerautomat kan rumme op til 3.200 varenumre, hvilket er mange, når man taler om reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner”.


Hver lagerautomat består af et kabinet indrettet med en række skuffer, der hver indeholder forskellige antal bokse i forskellige størrelser. Her opbevares de forskellige reservedele. Lagerautomaterne holder styr på, hvor de enkelte dele er. Skufferne flyttes automatisk op og ned inde i kabinen og skubbes derefter ud i bunden, hvor en medarbejder nemt finder den udvalgte reservedel, da en laserstråle peger direkte på den. Herefter kan delen plukkes og den næste del køres automatisk frem. 


”Med 2 lagerautomater placeret overfor hinanden kan vi øge hastigheden af ordrehåndteringen. Det gør det muligt, at plukke fra den ene lagerautomat, mens den anden finder den næste reservedel frem”, tilføjer Andreas Bech Christiansen og slutter:” Vi har pt. Investeret i 2 maskiner, og vi har allerede forberedt at systemet kan udvides med yderligere 2 maskiner, da vi allerede nu kan se det positive resultat af vores investering. Vi ser store perspektiver i at få fremtidens teknologier implementeret”.


Udvalgte PARTNERS produkter

reklame