Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Teleskoplæssere har det med at vokse…

6. jun. | Indrykket af Scantruck A/S

Sønderjysk enkeltmandsfirma har købt ny 30 meter roterende Manitou – den femte efter starten med en 16 meter maskine

Del artiklen:

”Teleskoplæssere har det med at vokse med tiden. De bliver i hvert fald aldrig mindre”.

Tømrer og snedkermester Henrik Christensen er en dreven herre, når det kommer til Manitou-teleskoplæssere. Han driver virksomheden Henriks Tømrer- og Snedkerforretning i Løjt Kirkeby lidt nordøst for Aabenraa. Og distriktschef Otto Madsen hos Scantruck A/S har leveret ham den femte teleskoplæsser af det franske mærke. En Manitou MRT3060 Vision+, som er den næststørste maskine i hele Manitous store teleskoplæsser-program.

”Min første Manitou var en 16 meter teleskoplæsser. Siden fik jeg en 21 meter, og nu altså en maskine med løftehøjde på 30 meter. Jeg bruger den både som kran og som lift med arbejdsplatform, når jeg bygger parcelhuse, sommerhuse og til erhvervsbyggeri. Maskinen fungerer som kran både ved opsætning af vægmoduler og ved vinduesmontering”, fortæller Henrik Christensen.


Overflødiggør lastbilkran

Foruden at løfte op til 30 meter, har den nye Manitou MRT3060 Vision+ kapacitet til at bakse op til seks tons. For mange byggevirksomheder præsterer de store teleskoplæssere med 360 graders rotation helt at overflødiggøre lastbilkraner. Vision+ i modelbetegnelsen fortæller, at der er tale om en af de helt store Manitou-teleskoplæssere, der som standard er foret med masser af udstyr.

På trods af de mange projekter og gøremål, er Henriks Tømrer- og Snedkerforretning et enkeltmandsfirma. Henrik Christensen køber sig til nødvendig assistance hos andre håndværksfirmaer, og så holder han sig i øvrigt helst indenfor rimelig afstand af Aabenraa.

”Jeg laver helst ikke projekter udenfor Sønderjylland. Men hvis gode kunder har opgaver andre steder, kører jeg naturligvis i hele Danmark. Netop nu skal jeg i gang med nogle parcelhuse ved Aabenraa med mig selv som bygherre. Og ellers har jeg både tagarbejde og vinduesmontering i ordrebogen”, siger den sønderjyske tømrer og snedkermester.


Sved på panden

På svendebrevet står der snedker, og nu 50-årige Henrik Christensen etablerede sig med selvstændigt firma blot et par år efter, at han var udlært. Det er 27 år siden. Opgaven de første år lød på byggeri af typehuse for et firma.

Selv om der er masser af aktivitet i håndværksvirksomheden, sørger Henrik Christensen også for at få sved på panden på andre fronter. Han har netop været en tur til den kanariske ø Lanzarote for at lægge yderligere en Ironman til en serie på i forvejen en halv snes stykker. En Ironman består af en svømmetur på 3862 meter, efterfulgt af 180,24 kilometer cykling, hvorefter der lige rundes af med af løbe en maraton på 42,195 kilometer.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame