Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Kvalitetssikring - en vigtig del af vores hverdag

1. maj. | Indrykket af Midtjysk Albyg A/S

Som totalentreprenør er det vigtigt for os at vores arbejde lever op til branchens kvalitetsstandarder og opfylder de lovmæssige krav

Del artiklen:

Derfor er kvalitetssikring en vigtig ingrediens i alle de aktiviteter som udføres. For at gøre dette så nemt og tilgængeligt for alle medarbejdere har vi valgt at bruge EG Ajour som platform.

Vores tegnestueleder Nikolaj Høyen Gudiksen fortæller her om hvordan EG Ajour gør arbejdet med bl.a. DS1140 nemmere.

Se filmen her.


Midtjysk Albyg: EG Ajour gør arbejdet med DS 1140 nemmere

"Med EG Ajour til kvalitetssikring og DS 1140 kan du hurtigt finde det hele igen, fordi du gemmer billeder, lokationer, kommentarer samme sted. Det gør, at vi har overblik, også ved tilsyn, og det sparer tid”, siger tegnestueleder Nikolaj Høyen Gudiksen i Midtjysk Albyg A/S.

Vi har samlet det hele overskueligt på platformen 

"Vi bruger EG Ajour ude på byggepladserne til tilsyn og kvalitetssikring, hvor vores projektledere registrerer og tilføjer billeder og lokation i forhold til tegningerne. Det gør det nemmere at finde tilbage igen. Hvis man har et problem, kan man hurtigt se på tegningen, hvor det er, og vi kan tilføje kommentarer. Det en fordel, når vi skal videresende til den ansvarlige", fortæller Nikolaj Høyen Gudiksen, der er leder af tegnestuen i Midtjysk Albyg.  

Entreprenørvirksomheden, der ligger i Aulum, er specialister i erhvervsbyggeri og totalentrepriser. Midtjysk Albyg opfører især industri-, produktions- og lagerhaller.

”Tilsynet kontrollerer, om vi har bygget korrekt, og at der ikke er skader. Med EG Ajour er fordelen, at vi ikke skal til at lave dokumenterne, printe kontrolplaner ud, sende ud osv. 

Vi har det hele internt, og ved 3. partskontrol går de ind og kigger i EG Ajour, og vi kan nemt gennemgå det sammen" siger Nikolaj Høyen Gudiksen.

Første entreprenør der er certificeret i DS 1140

"Vi bruger også EG Ajour på tegnestuen i forbindelse med DS 1140. Kvalitetssikringen laver vi med EG Ajour og har vores egenkontrol derinde, og vi har også vores uafhængige kontrol. 

Egenkontrollen bruger vi EG Ajour QA til. Her på tegnestuen registrerer vi det grundlag, vi får fra ingeniørerne. Derefter tjekker vi, om det stemmer overens med vores projektgrundlag og tilføjer kommentarer, hvis noget mangler på den enkelte registrering. 

Efter vi har lavet vores tegnearbejde, er vi igen inde og kontrollere. Her hos os kontrollerer vi fra B1-B3", fortæller Nikolaj Høyen Gudiksen.

DS 1140 eller kvalitetssikring af bærende konstruktioner er blevet et vigtigt krav i branchen. Det stiller krav til dokumentation, og der skal udføres kontrol i bestemte konstruktionsklasser.

Midtjysk Albyg A/S er den første entreprenør i Danmark, der er blevet certificeret i DS 1140.

Følger processen tæt

"Vi sparer helt klart tid med det digitale. Det letter vores arbejde, for du har jo punkterne stillet op. Du kan tjekke, om du har alle de rigtige punkter med. Har du nu husket at få B2'er og B3' er med? 

Og du kan se de kommentarer, der er tilføjet. Og du kan følge, om du har gjort noget ved de spørgsmål, der er på projektet og også se, om punktet er afsluttet.

Den uafhængige kontrol laver vi i tilsyn, hvor der kommer flere øjne på byggeriet, fx en byggeleder, der kontrollerer og en uafhængig, der skal afslutte sagen. Det hele kan vi følge med i på platformen.

Der er ingen tunge processer", siger Nikolaj Høyen Gudiksen.

Kan lynhurtigt give en opgave videre

"Hvis der opstår en skade, der skal udbedres, kan håndværkerne med deres iPad tage et billede og sætte en prik på billedet. De kan også se de opdaterede tegninger. Vi kan samtidig dele dokumenter med vores underleverandører via Ajour Box, som er et af modulerne på EG Ajour-platformen. Hvis der lige mangler et mål ude på byggepladsen, kan håndværkerne hurtigt få det. Det går direkte fra byggepladsen til den ansvarlige. Opgaven er lynhurtigt givet. Vi skal ikke først hjem og sende mails mv. Tidligere kunne det tage flere dage, når tegninger skulle sendes frem og tilbage". 

Byg den rigtige proces op

"EG Ajour er meget overskueligt. Især hvis man får bygget den rigtige proces op. Man skal være enige om måden at gøre det på i et projekt, og hvordan man vil bruge funktionerne. Det er ikke lige meget.

EG Ajour er enkelt og brugervenligt, både når vi bruger det på byggepladserne, på tegnestuen og deler informationer med vores samarbejdspartnere. Det er en kæmpe fordel, at alle arbejder på samme platform og ikke mindst, at vi har al dokumentationen ved tilsyn, og at det altid er nemt at finde", siger Nikolaj Høyen Gudiksen, tegnestueleder i Midtjysk Albyg.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

reklame