Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

32 tons Hitachi arbejder på nye anlæg til klimasikring

25. apr. 2019 | Indrykket af H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Vestjysk Kloak & Anlæg ApS løser opgave, hvor opsamling af regnvand skaber et rekreativt område.

Del artiklen:

Er det to søer i grønne omgivelser, hvor familien kan tage på udflugt med madkurven og nyde udsigten? Eller et vigtigt teknisk anlæg, som Herning Vand etablerer for at opsamle store regnmængder i fremtiden?

– Forandringerne i vejret mærkes tydeligt og giver os nye anlægsopgaver, fortæller entreprenør og medejer Bjarne Korsdal Nielsen fra Vestjysk Kloak & Anlæg, som netop har færdiggjort to store regnvandsbassiner i et område, der vil blive åbnet for publikum.

Der skal laves klimasikring i stadig større skala, og derfor har virksomheden valgt at opgradere sin maskinpark med en 32 tons Hitachi ZX300LC-6 gravemaskine:

– Vi skal tænke stort for at kunne lave de nye anlæg, som skal håndtere de ændrede klimaforhold. Det regner mere, byerne vokser, har flere befæstede arealer - og stadig større mængder af regnvand skal håndteres i separate rør under jorden. Derfor bliver dimensionerne på de betonrør, der skal graves ned, markant større – og det samme gælder de brønde, der skal sættes. Derfor skal vi have kraftigere maskiner.

Store regnmængder skal forsinkes
Klimasikringsprojektet for Herning Vand ’forsinker’ store mængder af regnvand, som via et system af betonrør føres ud i de to store bassiner:

– Opsamlingen i bassiner med et fast vandspejl er vigtig, siger Bjarne Korsdal Nielsen. – Ellers ville flere tusinde liter regnvand i sekundet strømme ud i vandløbene og skade vandmiljøet. Når det bliver tørvejr igen, vil vandet fra de to nye søer via mindre rør langsomt sive ud i omgivelserne.

Klimasikring som rekreativt område
Hvor regnvandsbassiner tidligere har været indhegnede og afspærrede, går man nu en ny vej. Anlægget i Hammerum åbnes for publikum som rekreativt område, blandt andet med udsigt over søerne fra flere niveauer i stil med et amfiteater:

– Vi arbejder meget med GPS for at løse disse opgaver optimalt. Vi har en specialist ansat, der kan lave GPS-afsætninger og -terrænmodeller. Når bygherre har godkendt, sendes terrænmodellen trådløst ud til maskinføreren, som så kan grave med høj præcision. Samtidig har den nye Hitachi ZX300LC-6 med rotortilt, gribeklo og flere skovle alt tænkeligt udstyr til at lette arbejdet.

Konkurrencedygtige valg
– Størrelse, udstyr og teknologi er afgørende for, at vi kan være konkurrencedygtige, understreger Bjarne Korsdal Nielsen. Vestjysk Kloak & Anlæg er inde i en vækstfase og beskæftiger nu 25 mand. Virksomheden, der er fra 1958, arbejder som udgangspunkt i hele region Midtjylland med jord, kloak, belægninger, nedbrydning og anlægsarbejder. I de sidste 2-3 år er maskinparken opgraderet markant.

– Det er et bevidst valg, at de byder på store opgaver som for eksempel klimasikring, og det kræver større maskiner, fortæller distriktschef P.C. Nørgaard fra H.P. Entreprenørmaskiner, der har leveret Hitachi gravemaskinen – Der skal håndteres stadig større jordmængder, og for at gøre det sikkert, skal maskinerne have styrke og kapacitet, så man arbejder komfortabelt og ikke er ’på kanten’ af deres ydeevne. Det er også klart bedst for driftsøkonomien.

Hitachi ZX300LC-6
Hydraulisk gravemaskine
Normeret motoreffekt: 197 kW / 264 HK
Arbejdsvægt: 29.900 – 32.300 kg

Læs mere om maskinen her. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame