Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

IGU-uddannelsen førte til fastansættelse hos Ajos

24. maj. 2019 | Indrykket af Ajos a/s

Den omdiskuterede IGU (integrationsuddannelsen) er for Mohammed Hariri nu fuldført efter to år.

Del artiklen:

Lager- og indkøbsleder Dennis Witek, Ajos a/s har det seneste år været på udkig efter et job til Mohammed Hariri, som har været i et IGU-forløb på lageret hos Ajos. Det er ikke opstået nogle ledige, så nu har Ajos oprettet en ny stilling til ham. 

- Det er selvfølgelig, fordi det er gået rigtig godt under IGU-forløbet. Mohammed er faldet godt ind, han finder selv på opgaver, han er dygtig til sit arbejde, og han kommer selv med ideer til forbedringer, fortæller Dennis Witek. 

- Der var små udfordringer i begyndelsen især med sproget, men det løste vi undervejs. Han kom i berøring med mange medarbejdere, men de er vant til at tage mod nye, så det har ikke været noget stort problem. Vi har medarbejdere med mange nationaliteter og mange særlige udfordringer blandt andet på grund af, at Ajos tager sit sociale ansvar alvorligt, fortæller Dennis Witek.

- Vi har oprettet en ny stilling, hvor Mohammed skal rydde op og holde lagerpladsen i orden. Det er vigtigt både for vores sikkerhed og vores effektivitet. Sideløbende skal han hjælpe de forskellige afdelinger ved spidsbelastninger, og der har allerede været bud efter ham, fordi han er så alsidig og vellidt, siger Dennis Witek.

Mohammed Hariri er glad for sit job og glad for at være blevet fastansat. Den store variation i arbejdet er han glad for, og IGU har haft stor betydning for hans integration og sprog.

-Jeg er glad for at arbejde med kraner, og jeg hjælper kranafdelingen en del, men jeg er glad for bredden og variationen, og sproget kommer stille og roligt, når jeg bruger det, siger han.

- Det har betydet meget for mig at få uddannelsen og få det faste job nu. Jeg tjener min egen løn og kan betale for mig selv og min familie. Og jeg bidrager positivt til samfundet. Det betyder rigtig meget for mig, og IGU-uddannelsen har givet mig den mulighed, siger han.

Mohammed Hariri kom til Danmark i 2014, og han agter at blive i Danmark. – Det er en god idé, siger Dennis Witek spontant.

Kollegerne er også glade for deres humørfyldte kollega. De har hjulpet ham meget med sproget – også de ord, der ikke egnede sig til danskprøven.

- Han er faldet godt til. Der var lidt udfordringer med sproget i begyndelsen, men det fandt vi ud af. Vi tog ham som den sympatiske kollega, han er, siger Alexander Hansen, og en anden kollega føjer til med et glimt i øjet, at det ikke skader, at hans kone er så god til at bage kage. 

Dennis Witek lægger ikke skjul på, at det er en god situation at kunne afprøve en ny medarbejder, før han ansættes i en fast stilling.

- Det gør vi ofte i form af at tage nye ind via vikarbureauer og så ansætte dem efter et par måneder. IGU-forløbet har været helt perfekt, fordi vi gennem to år har haft mulighed for at oplære og præge en ny medarbejder, så han passer godt ind i vores arbejdsopgaver og vores måde at gøre det hele på, siger Dennis Witek.

Mange firmaer har ligesom Ajos set fordelen ved IGU-forløbet. I april 2019 var 2.067 forløb i gang, og i februar blev ordningen forlænget med en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Ved den lejlighed sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen blandt andet:

- Det er vigtigt, at flere flygtninge og familiesammenførte kommer i job, så de kan forsørge sig selv, og her er IGU’en en god vej ind, sagde han.

IGU har vist sig at være en succes både for den enkelte, for samfundet og for virksomhederne, og Daniel Alexander Hansen, Ajos lægger ikke skjul på, at han er lidt stolt over at være del i den succes. 

Ajos arbejder generelt på at leve op til et højt socialt ansvar (CSR) og bidrager med flere forskellige tiltag. Ajos har bl.a. ansat folk, der er under Integrationsgrunduddannelsen (IGU), erhvervsgrunduddannelsen (EGU), i arbejdsprøvning mv. Firmaet giver også jævnligt plads til lærlinge og kører desuden et lærlingerotationsprogram sammen med vores søsterselskab Lindpro.

Om Ajos

Ajos er blandt de absolut bedste på de områder, vi har valgt at specialisere os i: Tårnkraner, semimobilkraner, personhejs og materialehejs, skure, kontormoduler, pavilloner, midlertidige installationer, fx strøm, belysning, afspærring, opvarmning og affugtning samt byggepladsindretning og byggepladslogistik. 

Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame