Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Giver One-Stop-Shopping mere værdi?

5. jul. 2019 | Indrykket af Spæncom A/S

Skal vi købe alt hos én leverandør eller handle ind hos flere forskellige leverandører?

Del artiklen:

 I Hillerød opfører Balder Hillerød ApS 27 udlejningsboliger i den nye bydel, Stationszonen, der foruden at ligge lige ved Hillerød station også er i gåafstand fra både SlotsArkaderne og Frederiksborg Slot. Bydelen skal rumme Nordsjællands nye campusområde. Byggeriet startede i efteråret 2018 og forventes færdiggjort medio 2020. Den færdige ejendom, der er tegnet af Holscher Nordberg A/S, kommer til at bestå af en trekantet karré i 3-5 etager med afrundede hjørner og i varierende højde. Samlet bliver ejendommen på 10.650 m2 boligareal, hvor lejlighederne pga. formen på ejendommen bliver meget varierende i deres udformning og størrelse – fra 62 m2 til 110 m2. 

Totalentreprenør på projektet er Raundahl & Moesby Øst A/S. Projektchef Christian Gudme-Knudsen står i spidsen for projektet. Han oplevede udfordringerne ved at købe betonelementer ind fra flere forskellige leverandører.

”Når vi entrerer med flere forskellige leverandører oplever vi, at de ikke taler samme sprog. Samtidigt giver det også montagemæssigt en del logistikmæssige udfordringer, når der er flere telefonlinjer ud af huset.”
 

Også forskellen på leverandørernes samarbejdsformer og leveringstider kan give udfordringer. 

”Nogle leverandører er mere firkantede end andre i forhold til, hvor meget de ønsker at oplyse, og hvordan de forholder sig til at sende filer frem. Leveringstiderne kan også være vidt forskellige fra leverandør til leverandør, så der skal vi bruge ressourcer på at finde ud af, hvilke muligheder der så er i forhold til at få et ordentligt flow i byggeprocessen.” 

Hos Spæncom har de gode erfaringer med, hvordan kunden oplever merværdi ved at købe en samlet pakke. 

”Vi ser typisk et meget bedre samarbejde med kunden, når det hele samles hos én leverandør”, fortæller projektchef Thomas Holten Nielsen. ”Det er især på transaktionsomkostningerne kunden oplever økonomisk værdi, idet logistikken er mere simpelt, og udformningen af de enkelte elementer passer sammen, når det kommer fra samme leverandør. Er det et projekt, hvor Spæncom bliver involveret tidligt i processen, giver det yderligere fordele i forhold til at optimere projektet, og dermed sikre et hurtigere, bedre og mere lønsomt projekt, ved at involvere viden fra både konstruktion, produktion og montage.” 

Christian Gudme-Knudsen vil overveje samarbejdsformen næste gang, han skal købe elementer ind til et byggeprojekt.  

”Vi vil helt klart vurdere om ikke, elementleverancen skal handles ind hos én leverandør inklusiv montage, så vi kun har én kontaktperson. Derudover også hvilken bips model elementleverandøren skal have med i pakken, så vi optimerer projektets totaløkonomi bedst muligt
ved at have en proces, der kører på skinner.”
  


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame