Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Stærk maskine med stor kapacitet

16. okt. 2023 | Indrykket af Reesink Construction

På Langstedgård ved Assens på Fyn har landmand Søren Nielsen og hans medarbejdere valgt en JCB 4 CX Pro rendegraver til en mangfoldighed af opgaver

Del artiklen:

Nem og ergonomisk betjening, kapacitet og fleksibilitet er nogle af de egenskaber, som landmand Søren Nielsen vil fremhæve ved sin rendegraver, en JCB 4CX Pro.

Søren Nielsen driver bedriften Langagergård ved Assens. Her dyrker han sammen med to medarbejdere 400 ha og producerer årligt 25.000 slagtesvin, ligesom der laves en del halm.

Maskinen er leveret i december 2022. Dermed er Langstedgård vendt tilbage til JCB, efter at have prøvet en rendegraver af et andet fabrikat i en kortere periode.

Høj hastighed på frontskovlen giver kapacitet

’Vores nye JCB rendegraver markerer et trin opad på flere områder,’ siger Søren Nielsen og uddyber: ’Først og fremmest har maskinen en god kapacitet, som betyder meget, når vi for eksempel læsser halm eller flytter foder til grisene. Hastigheden på frontskovlen er høj, og JCB’en er generelt hurtigere og stærkere. Det giver en god kapacitet og en høj effektivitet’.

Modelbetegnelsen ’Pro’ indikerer, at der er tale om ’high specs’ topmodellen i JCB’s sortiment af rendegravere. Det betyder bl.a. seks gear med autoshift og torque lock i 5. og 6. gear. Det giver en brændstofbesparelse på op til 15% ved landevejskørsel, og at den ikke glider ved kørsel på bakker, men højst taber lidt omdrejninger.

Maskinen er desuden som standard udstyret med hydraulisk sideforskydning og rørføring til hydraulisk hurtigskift. Der er slangebrudsventiler på gravearmen, som giver ekstra sikkerhed, hvis der er andre end maskinføreren ved maskinen, når den er i drift.

Ekstra brede dæk

’Vi har fået leveret rendegraveren med ekstra brede dæk, 600 mm/28 tommer. Det giver fordele, når vi læsser halm i marken, både med hensyn til lavere marktryk og en større stabilitet på blødt underlag’, fortæller Søren Nielsen.

’Jeg vil også gerne fremhæve indretningen af førerkabinen, som har rigtig gode adgangsforhold. Joysticket er monteret i sædet, så man ikke skal flytte armen hele tiden. Frem og bak er også lagt ned i joysticket, så man kan holde hånden på rattet og ikke skal flytte armen ret meget, når man betjener maskinen. Det giver færre belastninger og god ergonomi’, siger Søren Nielsen.

Rendegraveren kører ca. 800 timer om året.

’Vi sidder mange timer i kabinen, når vi bruger maskinen, så det er vigtigt, at man som fører oplever en brugervenlig, stabil og sikker maskine med høj kapacitet’, siger Søren Nielsen.

Maskinen er udstyret med Live Link som betyder, at man altid kan se, hvor maskinen er, og hvordan den køres – tomgangstid, udnyttelse af brændstof m.v. Alt sammen vigtige elementer i en tid, hvor den grønne profil betyder stadig mere, også ved udnyttelsen af det hårde materiel.


Det var faktisk grundlæggeren af JCB, J. C. Bamford, der i 1953 opfandt rendegraveren som maskintype, så måske er det ikke så mærkeligt, at JCB rendegraveren i dag er en af de mest solgte maskiner til en mangfoldighed af opgaver. 


 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame