Lyt til artiklen:

Stor ankeropgave er blevet endnu større

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Nordisk Fundering mander op og bliver på Nordhavnstunnelen yderligere 10-12 måneder.

Aarhus-virksomheden Nordisk Fundering er en af de mange virksomheder, der er beskæftiget med etablering af Vejdirektoratets store projekt med etablering af den 1,4 kilometer lange Nordhavnstunnel for totalentreprenøren BESIX-MTH JV I/S (joint venture mellem belgiske BESIX og MT Højgaard Danmark).

Siden november har produktionsleder Casper Hansen været i spidsen for Nordisk Funderings team på projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I øjeblikket har vi tre ankerboremaskiner og cirka 15 mand beskæftiget med at lave opdriftsankre. Der skal laves godt 800 af dem, og vi etablerer fire til seks ankre om dagen mellem klokken 8 og 17, fortæller han til Maskinteknik.

rich-media-3
Arbejdet med boremaskinerne fjernstyres. Foto: Torben Jastram.

Virksomheden har gjort så god en figur, at de nu også har fået tildelt en endnu større opgave med at etablere op mod 5.000 vægankre. Det arbejde igangsættes i uge 18.

Funderingsspecialist har været på stort maskinindkøb

Se også:

Funderingsspecialist har været på stort maskinindkøb

- Forberedelserne er i fuld gang, og vi mander løbende op, så vi i de mest travle perioder bliver op til 35 personer på projektet inklusive underleverandører, siger han.

24 meter ned

Arbejdet med boremaskinerne foregår parvis. En mand fjernstyrer ankerboremaskinen, mens en anden betjener gravemaskinen, som enten føder eller fjerner borerør på boremaskinen. Virksomhedens egne cementblanderanlæg sørger for, at der hele tiden er cement klar til støbningen.

rich-media-5
En mand fjernstyrer ankerboremaskinen, mens en anden betjener gravemaskinen, som enten føder eller fjerner borerør på boremaskinen. Foto: Torben Jastram.

- Vi skal cirka 24 meter ned til opdriftsankrene, og vi bruger omkring 550-600 liter pr. anker. Det tager omkring to timer at etablere et anker, fortæller Casper Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når arbejdet med vægankrene igangsættes, kommer der en stribe yderligere boremaskiner til, som Nordisk Fundering enten køber eller lejer hos underleverandører. Arbejdet forventes at vare 10-12 måneder.

rich-media-7
Virksomhedens egne cementblanderanlæg sørger for, at der hele tiden er cement klar til støbningen. Foto: Torben Jastram.