Lyt til artiklen:

Udlejer introducerer pumper i størrelse XL

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Abonnementsartikel

Renta A/S tilbyder nu det helt tunge skyts til grundvandssænkning, oversvømmelser eller overpumpning.

For noget tid siden købte Renta-koncernen den lettiske pumpe- og entreprenørvirksomhed Uprent, og det kommer nu blandt andet kunderne i Danmark til gode.

De store, bomstærke baltiske pumper, hvoraf nogle modeller har en kapacitet på 400-500 kubikmeter i timen, introduceres nemlig nu i lejekataloget herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Akut, sænkning og overpumpning

Ifølge National Sales Manager i Renta, Lars Abraham, er der særligt tre situationer, hvor pumperne kommer til deres ret:

- Der er akutte situationer med højvande og oversvømmelse, for eksempel når vandet står ind over kajen på Præstø Havn. Så er der grundvandssænkning, eksempelvis når entreprenører skal skaffe en tør byggegrube, og endelig overpumpning; altså hvor man midlertidigt har behov for at lede vandet en anden vej i forbindelse med byggeri eller renovering af kloakker/vandledninger, forklarer Lars Abraham.

Kommer ud på landkortet

De første pumper er allerede i arbejde, blandt andet i forbindelse med et kystsikringsprojekt ved Nivå.

Ud over Glostrup er det tanken, at pumperne i første omgang vil være at finde i Rentas Aarhus- og Odense-afdelinger.

- Men vi vil naturligvis kigge på behovsmønstre, og hvis der viser sig stor efterspørgsel i for eksempel Esbjerg, så sætter vi modeller der også, konstaterer Lars Abraham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alternativ til egne pumper

Han påpeger, at den nye linje af heavy duty pumper, som Renta står ret alene med på udlejningsmarkedet, giver nogle nye muligheder for visse typer virksomheder.

- På længere sigt vil nogle entreprenørvirksomheder kunne gøre sig den overvejelse, om de selv vil have kostbare pumper stående og binde kapital i dét, når de nu kan nøjes med at leje ad hoc, når behovet er der, siger Lars Abraham. Han tilføjer, at i al fald én stor aktør med ekspertise i fundering har valgt at afhænde pumpeflåden af samme årsag.