Lyt til artiklen:

Indbrud i otte varebiler på få dage i samme kommune

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget otte anmeldelser i løbet af de første fem dage i september om indbrud i varebiler - alle i Stevns Kommune.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands politi i døgnrapporten for tirsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks af de otte varebiler blev udsat for tyveri, mens de var henstillet i Store Heddinge-området. De to øvrige tyverier fra varebiler skete på veje i Strøby Egede-området.

Fælles for alle tyverierne er, at der er blevet stjålet diverse værktøj, herunder el-værktøj, som i alle tilfælde er blevet stjålet efter opbrydning af sidedøren ind til varebilernes varerum.

Tyverisikring i varebiler mindsker risiko for indbrud

Se også:

Tyverisikring i varebiler mindsker risiko for indbrud

Derudover kan politiet konstatere, at især en bestemt branche har været særligt ramt, idet fem af de otte tyverier fra varebiler er sket fra køretøjer tilhørende tømrerfirmaer.

Fire af disse tyverier er sket fra varebiler tilhørende det samme tømrerfirma uanset køretøjernes forskellige placeringer i Stevns Kommune.

Politiet har undersøgt nogle af de berørte varebiler og afventer nu, om der måtte være tekniske spor til brug for identifikation af tyven eller tyvene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedenfor følger nogle gode råd fra Midt- og Vestsjællands Politi til at forsøge at forhindre tyveri fra køretøjet:

- Parker - om muligt - varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre

- Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (knappen findes ikke i alle køretøjer)

- Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen

- Mærk værktøj med eksempelvis en særlig farve, initialer eller firmanavn med videre, så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning - og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder