Lyt til artiklen:

ARBEJDSPLADSEN: Moveero

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Abonnementsartikel

Arbejdspladsen besøger fælgeproducenten Moveero. På fabrikken i Lunderskov laver de fælge til alverdens entreprenørmaskiner, traktorer, skov- og havnemaskiner samt mineindustrien.

Entreprenørmaskiner, traktorer, mineområdet og havnekøretøjer.
De har alle én ting til fælles. Fælgene, som maskinerne kører rundt på, er næsten alle produceret hos Moveero i Lunderskov. En 100 år gammel fabrik, som leverer fælge til alverdens maskiner.

- Vi dækker stort set alle de største mærker i verden. Det er måske ikke så mange, der ved, at de fælge bliver produceret lige her i Lunderskov, siger Ole Dall, der er Product Manager hos Moveero.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I videoen i toppen af artiklen viser Ole Dall rundt på den store fabrik i Lunderskov, der hvert år producerer 250.000 fælge til alle slags maskiner verden over.

100 års historie med hjul

Historien om Moveero startede i 1904, hvor fabrikken i Lunderskov så dagens lys. Erik Møller var grundlægger som landsbysmed.

Efter krigen begyndte man så at restaurere hjul og nav-dele.

I gennem tiden er der blevet produceret damptromler og trillebører på fabrikken i Nagbøl ved Lunderskov. Men fra 1947 og frem har hjul, eller fælge, været det som Moveero har specialiseret sig i.

- I dag hedder vi Moveero og producerer til off-highway maskiner. Det vil sige til alt fra traktorer, entreprenørmaskiner, mineområdet og havnekøretøjer, siger John Madsen, der er Engineering Director hos Moveero.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
250.000 fælge bliver produceret hvert år. Foto: Jørgen Ahler.

Alt fra 24 tommer op til 54 tommer produceres i de store haller, der er vokset støt gennem de sidste 100 år.

Gennemgang af Moveeros mange forskellige fælge:

- Det er sådan en rigtig knopskudt fabrik, så vi har faktisk 35 trucks, der konstant kører rundt og flytter materialerne fra den ene arbejdsstation til den anden, fortæller Nicolai Skov, der er Supply Chain Operations Manager.

rich-media-6
Fælge til Fendt-traktorer gøres klar til den karakteristiske røde maling. Foto: Jørgen Ahler.

Hvert år producerer fabrikken cirka 250.000 fælge, hvilket kræver omkring 50.000 tons stål.

Og med så store mængder, så er lyset faktisk aldrig helt slukket hos Moveero. 350 ansatte arbejder i fabrikken på skift, døgnet rundt.

Få et helt unikt indblik i processen med at producere de mange tusinde fælge til alverdens maskiner i videoen i toppen af artiklen.

rich-media-8
John Madsen i selskab med et sæt John-Deere fælge, der er klar til levering. Foto: Jørgen Ahler.