Lyt til artiklen:

Jacob er vokset op med maskinerne

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

Jacob Søgaard Nielsen ser frem til en fed oplevelse i Roskilde d. 18. - 20. april og vil gøre alt, hvad han kan, for at forlænge Zeppelins flotte stime ved Danmarks Bedste Lærling.

Skal det blive et hattrick?

Det går man sandsynligvis og drømmer om hos Zeppelin i Skejby, hvor man kan bryste sig af at have udlært de seneste to vindere af titlen som Danmarks bedste lærling for entreprenørmaskinmekanikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jacob Søgaard Nielsen er manden, der skal forsøge at realisere den drøm, når han deltager ved dette års konkurrence i Roskilde d. 18. - 20. april.

- Jeg føler mig da lidt presset, siger den unge Zeppelin-lærling og griner.

- Det er en uddannelse med mange muligheder

Se også:

- Det er en uddannelse med mange muligheder

- Ej, det er flot bare at være med, og jeg tænker, man skal tage det som en oplevelse, fortsætter han.

Det var hans chef, der spurgte ham, om han havde lyst til at stille op.

- Da jeg havde funderet lidt over det, blev jeg enig med mig selv om, at det lød som en mega fed oplevelse. Derudover er det god læring i forhold til svendeprøven, som jeg skal op til om et års tid, siger Jacob Søgaard Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så tror jeg selvfølgelig på, at jeg godt kan.

Vokset op med maskiner

Der, hvor han kommer fra, har entreprenørmaskiner været en fast del af hverdagen.

rich-media-4
Jacob Søgaard Nielsen elsker at lære nye ting, når han går på arbejde. Foto: Tim Søgaard.

- Min far har et entreprenørfirma, hvor jeg har været vant til at køre, reparere og servicere maskinerne. Det var sådan min interesse for maskiner opstod, fortæller Jacob Søgaard Nielsen.

Vil gerne lære nyt

Han kan bedst lide at reparere gearkasser, motorer og hydrauliksystemer, og så kan han godt lide, at der sker noget nyt hver dag.

- Jeg synes, det er fedt at gå på arbejde og lære noget nyt hver dag. Vi har mange forskellige opgaver, og der kommer mange forskellige maskiner ind, hvilket giver en stor alsidighed i forhold til opgaverne på maskinerne, siger Jacob Søgaard Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han synes, at det er en god ting at være en del af så stort et værksted, som det Zeppelin har i Skejby.

Steffen elsker de store, udfordrende opgaver

Se også:

Steffen elsker de store, udfordrende opgaver

- Der er mange at sparre med, og der er altid mulighed for at få hjælp, hvis man behøver det. Derudover kommer der også mange af de større reparationer ind, siger han.

Det gør ikke noget, at man bliver lidt udfordret, og det forventer han også, at han bliver, når turen går til Roskilde til Danmarks Bedste Lærling 2024.

- Det bliver spændende at skulle skrue i nogle nogle andre maskiner end Caterpillar, men jeg tænker ikke, det bliver et problem. Jeg har også den fordel, at jeg kender og har beskæftiget mig med mange forskellige maskinmærker derhjemme, siger Jacob Søgaard Nielsen.