Lyt til artiklen:

ARBEJDSPLADSEN: CBS Wearparts

00:00
Hastighed: ???x
05:14

Abonnementsartikel

Maskinteknik er denne gang taget til Glumsø for at besøge CBS Wearparts. En af de førende leverandører til entreprenørbranchen samt råstof- og betonindustrien.

Den røde Remax 300 rotorknuser står knivskarpt i den bagende sol på pladsen i Glumsø, hvor Maskinteknik er taget på besøg hos CBS Wearparts.

- Det er en 100 procent elektrisk maskine, som kan bruges af for eksempel entreprenører eller genbrugspladser, fortæller Morten Bjergø, der er sælger hos CBS Wearparts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og netop de mange forskellige brancher er noget som virksomheden i Glumsø satser på. For selvom det traditionelt har været i råstofgravene, at kunderne har været, så er det ved at ændre sig.

rich-media-2
Morten Bjergø ruller en af de store Barford maskiner ud. Foto: Jørgen Ahler.

- I og med, at der bliver færre og færre grusgrave i Danmark, så kigger vi særligt imod genbrugs industrien, siger indehaver Claus Buch, før han fører gaffeltrucken rundt i det store lager med reservedele.

I CBS Wearparts giver alle nemlig et nap med, hvor der er brug for det. Lille og agil er kerneværdier i den lille virksomhed med de store maskiner. Seks medarbejdere er beskæftiget.

- Det er et rigtigt dygtigt team vi har, hvor alle hjælper hinanden og hvor der er en god kemi, siger Claus Buch, der dog skynder sig at tilføje, at medarbejder staben snart vokser, da de lige kigger efter en tre-fire ekstra medarbejdere. Heriblandt en ekstra sælger til Jylland.

Derfor hedder det CBS

CBS Wearparts har egentlig rødder helt tilbage til 1990, hvor ejer og stifter Claus Buch startede i branchen for maskiner og reservedele til råstofindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg plejer jo at joke med, at CBS Wearparts står for Claus Buch Special, griner indehaveren, der dog hurtigt retter det til Claus Buch Swemas.

- Det er nemlig sådan at vi har et samarbejde med svenske Swemas, som laver en stor mængde dele til os, og som også ejer en mindre del af virksomheden, siger Claus Buch.

rich-media-5
Claus Buch har mere end 20 års erfaring i branchen forud for CBS Wearparts. Foto: Jørgen Ahler.

Det var i 2009, at CBS Wearparts reelt så dagens lys.

- Jeg havde forinden arbejdet små 20 år i branchen og opbygget et stort netværk af kunder, siger Claus Buch.

Ønsket om en mere normal arbejdsdag og et lille og fleksibelt firma blev startskuddet for CBS Wearparts, der i dag er en af de førende leverandører til entreprenørbranchen samt råstof- og betonindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-7
Seks medarbejdere er i dag beskæftiget hos CBS Wearparts. Foto: Jørgen Ahler.

Æblet, der ikke falder langt fra stammen

En af de seks medarbejdere i CBS Wearparts er Claus Buchs søn, Casper Walsted Buch. I fem år har han været en del af virksomheden.

- Jeg er lidt med i alle dele af forretningen. Og så har jeg arbejdet en hel del med den grønne profil, som vi er på vej ind i. Her kigger vi på flere maskiner på el og fokus på øget forædling af materialerne, fortæller Casper Walsted Buch og bliver fulgt op af sin far:

- Vi har et kanon samarbejde, så jeg håber, at han vil fortsætte. Han har været med til at vækste firmaet så meget, så det har været helt perfekt, siger en stolt Claus Buch.

Lige nu ejer Casper cirka 10 procent af virksomheden, men håber det bliver til mere med årene.

- Og så er der jo også styr på firmanavnet, da jeg også starter med C, griner Casper Walsted Buch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-9
CBS Wearparts er stadig i grusgravene, men i fremtiden satser de endnu mere på genbrugsindustrien. Foto: Jørgen Ahler.

Kvaliteten betyder alt

Selvom CBS Wearparts er igang med at vokse, så er fokus dog stadig på den fleksibilitet og nærhed, som var udgangspunktet.

- Vi vil gerne holde fast i den direkte dialog, ligesom vi har stort fokus på hurtigt at kunne levere reservedele, så maskinerne kan køre videre, siger Claus Buch.

Det skriver de også under på i Stenlille Grusgrav, hvor nogle af CBS Wearparts maskiner står og kværner løs

rich-media-10
CBS Wearparts på kundebesøg i Stenlille Grusgrav. Foto: Jørgen Ahler.

- Jeg har en lille håndfuld maskiner fra CBS Wearparts. Det virker bare. Men det er især den direkte kontakt og dialog jeg har med dem, som gør forskellen, siger Christian Kalle Pedersen, som er indehaver af Stenlille Grusgrav.

Grusgraven, der ikke ligger langt fra CBS Wearparts hovedkvarter, slår meget på den grønne profil, så det har også spillet ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan godt lide at deres maskiner er effektive og med fokus på mindst mulig CO2-udledning, så jeg kommer da også til at bruge dem i fremtiden, siger han.

Den grønne vision

Efterspørgslen efter maskiner, der kan holde længere og bruger mindre og renere energi, er ikke enestående for Stenlille Grusgrav. I takt med stigende krav til netop dette, så er det et hovedfokus på fremtidens vækst hos CBS Wearparts.

- Vi går en fremtid i møde, hvor grusgravene bliver færre. Derfor så kigger vi mere efter genbrugsbranchen, hvor det handler om at forædle materialerne så meget som muligt, siger Claus Buch.

rich-media-12
Elektriske maskiner fylder mere og mere hos CBS Wearparts. Foto: Jørgen Ahler.

Af samme grund er CBS Wearparts lige nu ved at lave kontrakt med to nye leverandører fra henholdsvis USA og Tyskland.

- Kort og godt handler det om at vi tilpasser os de nye veje som markedet går. Heldigvis er vi som altid fleksible og hurtige til netop det. Selvfølgelig sagt i alt beskenhed, smiler Claus Buch.