Lyt til artiklen:

Port of Aalborg investerer i kæmpe Liebherr-mobilkran på knap 500 tons

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Abonnementsartikel

Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført et behov for yderligere investeringer i materiel. Derfor har Port of Aalborg sat underskrift på leverancen af en ny mobilkran, der blandt andet skal håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger.

Port of Aalborg oplever en stigning på størrelsen af det gods, der håndteres ind og ud af havnen. Derfor udvider Port of Aalborg nu sin maskinpark med en stor mobilkran, så havnen er klar til at håndtere endnu større volumener i fremtiden.

- Vi har længe haft et ønske om at udvide vores krankapacitet, så vi kan sikre den positive vækst på og omkring havnen. Med den nye investering får vi nu et manøvredygtigt og fleksibelt supplement til vores eksisterende kraner. Med øget krankapacitet kan vi højne både effektivitet og flow på havnens kajarealer - blandt andet containerterminalen, hvor godsmængderne er i en positiv udvikling, fortæller Office Manager, Planning & Operation, hos Port of Aalborg, Michael Hasselager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden at håndtere container- og bulkgods skal den nye mobilkran også laste og losse komponenter til vind- og offshore industrien, som fylder stadig mere på kajen i Aalborg.

- Med aktører som Siemens Gamesa og CS WIND Offshore placeret ved Østhavnen oplever vi et stort behov for håndtering af projektgods. Udviklingen går utroligt stærkt på markedet, og vi skal som infrastruktur være i stand til at håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger, der i dag er over 115 meter lange og ikke kan transporteres via vej. Den udvikling skal vi naturligvis være med til at supportere, og det gør vi blandt andet ved at investere yderligere i vores faciliteter, så vi fortsat kan betjene lokale virksomheder med effektive logistik- og transportløsninger uanset godsstørrelse, lyder det fra Michael Hasselager.

Skræddersyet i samarbejde med producent og kunder

Den nye kran - en Liebherr LHM550 - leveres i starten af 4. kvartal. Kranen har med en kapacitet på 144 tons ved krogkørsel og bulkgrabber på 19 og 26 kubikmeter mulighed for at øge effektiviteten og udvikle eksisterende og nye kranoperationer på havnen.

rich-media-3
Maskinen skal håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger, der i dag er over 115 meter lange. Pressefoto.

Den nye kran er desuden specificeret i samarbejde med havnens brugere, ligesom der allerede nu er fuld gang i forberedelser med den tyske producent, som har været meget lydhør over for Port of Aalborgs ønsker.

- Vi har gennem længere tid været i tæt dialog med Liebherr omkring den nye kran. Dels for at afdække vores eget behov, men også for at kunne imødekomme de mange krav fra vores kunder, som kommer til at bruge kranen, siger Michael Hasselager og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mig & Min Maskine: Martin elsker opgaverne, der følger med hans 200 tons Liebherr nedbrydningsmaskine

Se også:

Mig & Min Maskine: Martin elsker opgaverne, der følger med hans 200 tons Liebherr nedbrydningsmaskine

- Slutningen af året 2023 sendte vi vores kranførere og tekniske personale til Liebherr's fabrik i Rostock, hvor vi blev introduceret til kranen og i fællesskab blev kloge på vores kravsspecifikation. Nu er vi så endt med en løsning, som vi glæder os meget til at tage i brug, slutter Michael Hasselager.

Som led i elektrificeringen af Port of Aalborgs maskinpark er den nye mobilkran klargjort til el-drift.