Lyt til artiklen:

Mange nyheder på Technology Days

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Wirtgen Groups store maskinudstilling i Tyskland havde hele 11 verdenspremierer.

Digitalisering og bæredygtighed var det overordnede tema på Wirgten Groups Technology Days, som fandt sted over to dage midt i april på Kleemann GmbH's hovedkvarter i Göppingen i Tyskland.

Samlet var der 70 stande med maskiner og udstyr til især vejbyggeri. Med mærker som Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann, Benninghoven, Ciber og John Deere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var naturligvis masser af interesse for nyhederne. Det er blandt andet en SUPER 1800-5i 'Dash 5' generation af asfaltudlægger fra Vögele, der tilbyder smarte automatiske funktioner, forbedret komfort og et optimeret drivsystem. Hamm præsenterede i alt fire nye maskiner, herunder en HC-serie komprimator med en innovativ VA tromle.

rich-media-3
Der var masser af nyheder på programmet. Pressefoto.

Med sit satellitbaserede AutoTrac-system, den seneste tilføjelse til porteføljen af hjul-jordstabilisatorer fra Wirtgen, Rock Crusher WRC 240i, demonstrerede man, hvordan jorden til vejbyggeri kan forberedes hurtigere og med færre ressourcer.

Der var også en ny generation af brændere fra Benninghoven, som understøtter brugen af op til fire forskellige brændstoffer på samme tid. Det betyder for eksempel, at et asfaltblandeanlæg fleksibelt kan drives med den mest hensigtsmæssige energikilde - herunder for første gang udelukkende med grøn brint.

rich-media-4
Pressefoto.

Eksperter og specialister fra Wirtgen Group gav ved en række seminarer og worhshops førstehåndsindsigt i fremtidens teknologier. Blandt andet i forhold til bæredygtighed blev der fortalt om potentialet for CO2-reduktion i genanvendelse af varmblandet asfalt og kold genanvendelse samt nye, elektrisk drevne drivløsninger til knusere og screeningsanlæg.

2.700 gæster - primært importører, kunder og journalister - fra 100 lande besøgte Technology Days.