Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Danmarks største plastik-maskine

4. apr. | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

26 tons Liebherr-materialehåndterer er fodermester på Danmarks første anlæg til sortering af plastaffald i virkelig stor skala

Del artiklen:

Menigmand vil nok mene, at den er en ”gravko”. Det ligner den måske også. Men den graver ikke. Den håndterer, og den er Danmarks største plastik-entreprenørmaskine. 26 tons plastik-maskine, som selv er alt andet end plastik, men som på årsbasis er klar til at flytte 160.000 tons materialer op på transportbåndet til Danmarks største – og første – anlæg til sortering af plastaffald i den helt store skala.

Maskinen er en Liebherr LH 26 M Industri Litronic materialehåndterer, som den danske Liebherr-forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S, har leveret. Da den kører inde i en stor hal hos landets største plastsorteringsanlæg, ReSource Denmark i Esbjerg, er den naturligvis elektrisk. Foruden M-modellen, laver Liebherr også LH 26 med larvebånd og i en version til stationært brug. Samt i to udgaver med konventionelle dieselmotorer til udendørs brug. 

Men på det avancerede, højteknologiske anlæg i Esbjerg står LH 26 M i øjeblikket og langer mellem 120 og 125 tons plastaffald af alle tænkelige typer over på båndet, der sender de store mængder videre til sortering og senere genanvendelse, som naturligvis er det egentlige formål. Hvis der mellem Netto-poser, plastflasker, fødevareemballage og andet plastik sniger sig Tetra Pak og metaller med, sorteres de fra og sendes til anden genanvendelse. 

Nemt at vælge

”Det var såmænd ikke så vanskeligt at vælge, hvilken maskine, vi skulle bruge til at fodre vores store sorteringsanlæg. Der skulle være tale om en el-drevet maskine af et pålideligt mærke og god kvalitet. Og så er der ikke så meget at vælge imellem”, fortæller ReSource Denmarks tekniske chef, Anders Rosenkilde Larsen. 

”Vi diskuterede mange forskellige løsninger på den del af vores logistik, men valget faldt på en materielhåndterer med hævebar kabine som den rigtige løsning. Maskinføreren har godt overblik over arbejdsstedet og opgaven, og det gver samtidig optimal sikkerhed”, siger Anders Rosenkilde Larsen.

Liebherr-maskinen gør da også det, den skal. Og den overanstrenger sig ikke i hverdagen hos ReSource Denmark. 

Selv om det er store mængder, den håndterer hver dag, dækker den rigeligt vores kapacitetsbehov. Vi er stadig i indkøringsfasen, og de 120 til 125 tons, vi daglig kører igennem, øges senere til mellem 150 og 175 tons, som bliver standarden”, forklarer den tekniske chef.

Også fra naboerne

Det store sorteringsanlæg i Esbjerg har faktisk kapacitet til at håndtere alt plastaffald i Danmark, og samtidig kan det også modtage plastaffald fra husholdninger i nabolandene. Således modtager ReSource Denmark også affald fra både Norge, Sverige og Finland. 

Liebherr LH 26 grabber de kolossale mængder plastaffald op fra modtagelsen i den store hal og hælder det i tragten til transportbåndet, der sender affaldet videre ind til sortering. Anlæggets avancerede udstyr fjerner urenheder og sorterer plasten i forskellige typer, så den efterfølgende lever op til kravene for både kemisk og mekanisk genanvendelse. Der sorteres i både HDPE, PP, LDPE, PET og PVC.  

Den 26 tons tunge Liebherr har en 90 kW elmotor, som sikrer, at maskinen kan arbejde både emissionsfrit og med meget lavt støjniveau. 

En Weidemann fulgte med

ReSource Denmark har i øvrigt også forsynet sig hos Johs. Møllers Maskiners søsterselskab, Stemas A/S. Den store genbrugsvirksomhed har også behov for en mindre læssemaskine, der kan køre rundt og læsse plastaffald i containere og klare andre praktiske opgaver. Her er valget faldet på en Weidemann Hoftrac 1190e. Dette lille ”e” til slut fortæller, at der også her er tale om en el-drevet maskine. 

”Vores Weidemann kører på batterier, som vi lader op en gang i døgnet. Den kører rundt hver dag fra 7 til 17 og bidrager til at holde pænt og rent på vores anlæg”, siger teknisk chef Anders Rosenkild Larsen hos ReSource Denmark.   


Billedtekster:

1.
Den 26 tons tunge Liebherr-fodermester i fuld sving med at forsyne sorteringsanlægget med affaldsplast i tonsvis.

2.
Maskinføreren har perfekt udsyn fra den hævebare kabine til at fylde plastaffald i tragten.

3.
Liebherr LH 26 grabber plastaffaldet op fra modtagelsen i den store hal, svinger rundt og dumper det i tragten til transportbåndet. Herfra ryger det ind i selve sorteringsanlægget.

4.
ReSource Denmarks tekniske chef, Anders Rosenkilde Larsen med Lars Nørgaard, der er operatør i modtagelsen til venstre, og salgschef Birger Hjelm fra Johs. Møllers Maskiner A/S til højre.

5.
I øjeblikket er Danmarks største plastsorteringsanlæg i indkøringsfasen, og den nye Liebherr-maskine ”nøjes” med at håndtere mellem 120 og 125 tons plastaffald om dagen. Senere øges den daglige mængde til mellem 150 og 175 tons.

6.
En lille, men særdeles effektiv Weidemann Hoftrac 1190e læssemaskine tager sig hovedsagelig af oprydning og bidrager til at holde pænt og rent på det avancerede anlæg i Esbjerg.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame