Lyt til artiklen:

NCC vinder stor asfaltordre på udvidelse af motorvej

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

E45-motorvejen rundt om Aarhus skal udvides fra fire til seks spor, og asfalten til udvidelsen skal NCC være med til at producere og udlægge.

Vejdirektoratet skal, som led i Infrastruktur 2035, udvide E45 fra fire til seks spor på strækningen mellem Aarhus S og Aarhus N. Her er NCC valgt af M.J. Eriksson som asfaltentreprenør på en cirka 12 kilometer strækning mellem Aarhus N og Aarhus S.

Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Arbejdet begynder i sommeren 2024. Foto: Jonathan Grevsen.

Der er i dag trafikale udfordringer på E45 med lange køer til følge, og da strækningen er en del af det internationale og nationale motorvejsnet, er der behov for en udvidelse for at komme problemerne til liv.

- Asfaltopgaven er en solid ordre, som vi er meget tilfredse med at have fået. Den er med til at fortsætte vores allerede gode samarbejde med M.J. Eriksson, som vi blandt andet har arbejdet sammen med for Vejdirektoratet på Fynske Motorvej, siger Lars Vester, direktør for NCC Asfalt i Danmark under NCC Industry, i pressemeddelelsen.

180.000 tons asfalt

NCC skal stå for asfalteringen mellem Åbo og Lyngby og Lyngby og Geding. Arbejdet inkluderer også asfaltering af tilkørselsramper og udvidelse af rasteanlæggene Pedersminde og Blankhøj.

Skal vi have grøn omstilling, skal vi bruge råstoffer

Se også:

Skal vi have grøn omstilling, skal vi bruge råstoffer

Hovedentreprenør på opgaven for Vejdirektoratet er M.J. Eriksson A/S, som NCC er underentreprenør for. Asfaltentreprenøren skal samlet lægge cirka 180.000 tons asfalt, der produceres på fabrikken i Trige tæt på motorvejsudvidelsen.

rich-media-4
Strækningen er cirka 12 kilometer. Foto: Jonathan Grevsen.

Arbejdet begynder i sommeren 2024, men de store mængder asfalt bliver først udlagt i løbet af efteråret og frem til midten af 2026.