Lyt til artiklen:

Teis er glad for sin Hidromek

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Abonnementsartikel

Maskinfører fra Odder ville gerne prøve noget nyt, og det har han ikke fortrudt.

- Vi er virkelig glade for den, faktisk så meget, at vi taler om at købe en mere, fortæller maskinfører Teis Schou Jacobsen om den nye Hidromek HMK 145 LCSR kompakte gravemaskine, han for ikke så længe siden tog i brug.

rich-media-1
Teis Schou Jacobsen fra Din Entreprenør ApS. har netop rundet 300 timer i den nye Hidromek HMK 145 LCSR, og han er foreløbig meget tilfreds med maskinens præstation og komfort. Foto: Torben Jastram.

Maskinteknik møder ham på en plads i Birkerød, hvor han har travlt med et byggemodningsprojekt. Han arbejder for entreprenør og kloakmestervirksomheden Din Entreprenør ApS fra Odder, som til denne opgave er indlejet af 3TF Anlæg. Han betegner den 17-18 tons tunge maskine som en god mellemstørrelse, der kan bruges til det meste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er virkelig glade for den, faktisk så meget, at vi taler om at købe en mere.

Maskinfører Teis Schou Jacobsen, Din Entreprenør ApS.

- Gennem årene har jeg kørt gravemaskiner af mange slags fra minigraver og op til ca. 30 tons. De senere år primært som indlejet på større projekter, hvor jeg har kørt andres maskiner. Nu vi vil gerne byde ind på lidt mere af egne projekter ved Din Entreprenør ApS, og derfor var der behov for en større maskine. Så det er vores første større maskine i eget regi, og den har her gennem de første 300 timer bestemt ikke skuffet, den er virkelig stærk og samtidig behagelig at være i, siger han.

rich-media-4
Teis Schou Jacobsens nye Hidromek HMK 145 LCSR. Foto: Torben Jastram.

Stor kabine

At det endte med en Hidromek, er der flere årsager til.

- Jeg var især positiv over for den rummelige kabine, for jeg er ret høj, så det er vigtigt. Joysticks kan også indstilles i højden, så det er perfekt. Og så spurgte jeg en anden Hidromek-fører om hans erfaringer, og de var meget positive. Samtidig er der et økonomisk aspekt i det, for den er billigere end mange af de mere kendte mærkes tilsvarende modeller. Det betyder, at der er råd til at have et par dage, hvor der måske ikke lige er opgaver i bogen, siger Teis Schou Jacobsen, som samtidig er meget begejstret for samarbejdet med importøren KSM Maskinservice.

- Frederik fra KSM sendte mig nogle billeder undervejs i processen, da de klargjorde maskinen med lygtebom og masser af lys, så vi var enige om placeringen. Og da den skulle have 100 timers service, kom han og ordnede det på en lørdag, så vi ikke skulle tage maskinen ud af drift på en hverdag, fortæller han videre.

Citybom

Maskinen med den kompakte bagende har desuden citybom. Det gør den perfekt til for eksempel kloak arbejde og lignende tæt ved vej og cykelsti. Og så kan den komme godt ned i gravekasser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Maskinføreren er blandt andet tilfreds med den rummelige kabine. Foto: Torben Jastram.

Der er monteret omkring 20 LED-lamper, så nat kan blive til dag, hvis det bliver nødvendigt på en mørk vinterdag.

- Og så er der Unicontrol maskinstyring og engcon tiltrotator, som også fungerer perfekt. Alt i alt er jeg meget tilfreds, og det er samtidig sjovt at køre en maskine, der ikke er så udbredt endnu, siger Teis Schou Jacobsen til Maskinteknik.

rich-media-7
Der er monteret bøjler på både kabinens tag og bagpå. Foto: Torben Jastram.