Lyt til artiklen:

Funderingsspecialist har været på stort maskinindkøb

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Abonnementsartikel

Nordisk Fundering er kommet flot fra start, og selskabet har netop vundet ny stor opgave på Nordhavnstunnelen.

Den første maj er det præcis et år siden, Jesper Fønss Bach stiftede Nordisk Fundering, og siden er det gået stærk - også med maskinindkøbene.

I efteråret blev der indkøbt fire nye ankerboremaskiner af mærkerne Hütte og Casagrande, som blev leveret gennem importøren Tzacho P/S i Hadsten. Samtidig var Nordisk Fundering på indkøb hos Øbakke A/S, der leverede fire Takeuchi gravemaskiner. Siden er yderligere et sæt bestående af en Casagrande ankerboremaskine og en Takeuchi gravemaskine købt og på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu har vi tre maskinsæt i gang på Nordhavnstunnelen.

CEO Jesper Fønss Bach, Nordisk Fundering

- Vi har været både heldige og dygtige nok til at vinde nogle gode og store opgaver, især ankerfundering. Det har betydet, at virksomheden i dag efter mindre end et år allerede har seks funktionærer og omkring 15 timelønnede ansat, fortæller CEO Jesper Fønss Bach fra Nordisk Fundering til Maskinteknik.

Nye boremaskiner til funderingsspecialist

Se også:

Nye boremaskiner til funderingsspecialist

Tre maskinsæt i gang

I sidste uge vandt virksomhedens sin hidtil største ordre i form af etablering af op mod 5.000 vægankre til den kommende 1,4 kilometer lange Nordhavnstunnel, som udføres for BESIX-MTH JV I/S (joint venture mellem belgiske BESIX og MT Højgaard Danmark) med Vejdirektoratet som bygherre. I forvejen er Nordisk Fundering i færd med at etablere de cirka 850 opdriftsankre, der skal holde selve tunnelen fast i bunden.

- Lige nu har vi tre maskinsæt i gang på Nordhavnstunnelen, mens den sidste er sat ind på en større opgave i Stilling, hvor vi blandt andet laver byggegrubbe, spuns mv., fortæller direktøren.

Meget planlægning

Han tilføjer, at den kommende cirka et år lange opgave med etablering af vægankre til Nordhavnstunnelen vil kræve yderligere tilgang af maskiner.

- Foruden maskiner og de rigtige folk kræver projektet meget planlægning, og vi får brug for flere underentreprenører, siger han og tilføjer, at projektet efterfølgende vil blive en rigtig god reference for den forholdsvis unge virksomhed, når der skal bydes ind på fremtidige udbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere Hercules-direktør bag ny funderings-virksomhed

Se også:

Tidligere Hercules-direktør bag ny funderings-virksomhed

Ifølge tidsplanen for arbejdet på Nordhavnstunnelen kommer man måske i spidsbelastningsperioden helt op på otte-ni ankermaskiner i nogle måneder.

Investeringstungt grej

- Muligvis skal vi købe flere, men vi har også en stribe gode samarbejdspartnere, hvorfra vi kan indleje folk og materiel. Vi opererer jo i en højt specialiseret niche i byggebranchen, hvor vi sagtens kan hjælpe hinanden. Det er ret investeringstungt grej, vi benytter, så det er vigtigt, at det udnyttes optimalt, fastslår Jesper Fønss Bach.

Arbejdet med vægankrene igangsættes til maj.

Foruden de store opgaver på Nordhavnstunnelen og i Stilling er Nordisk Fundering i gang med en række spunsopgaver forskellige steder i landet, ligesom virksomheden også er involveret i projekter med kerneboringer i Grønland, hvor man har to borerigge i gang.