Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Læremester sælger maskiner til lærlingen

15. feb. | Indrykket af Scantruck A/S

Jesper Agesen var i lære hos Scantrucks Poul Erik Nielsen – nu køber han maskiner af ham

Del artiklen:

Indehaveren af Sårup Grusværk ved Hanstholm, Jesper Agesen, er stamkunde hos Scantruck A/S. Scantruck er dansk importør af Komatsu-entreprenørmaskiner, som Jesper Agesen har stor tiltro til. Han ved nemlig bedre end de fleste andre, hvordan maskinerne er skruet sammen. Da han i sin tid kom i lære som entreprenørmaskinmekaniker, var det nemlig hos den daværende Komatsu-importør, Nordisk Entreprenør Materiel, som siden blev til KFD, før Scantruck A/S overtog mærket.

Og ikke nok med, at Jesper Agesen selv har skruet i talrige Komatsu-maskiner. Han var tilmed lærling hos Scantrucks Poul Erik Nielsen, som dengang var montør hos KFD. I dag er Poul Erik Nielsen key account manager for Komatsu hos Scantruck og sælger altså maskiner. Dem køber Jesper Agesen så solidt af.

I 2024 er det 30 år siden, Jesper Agesen forlod værkstedet med Komatsu-maskinerne og startede som vognmand. Hans far havde grusgraven ved Hanstholm, og den overtog han sammen med sin mor og søster. Familie-trekløveret driver fortsat Sårup Grusværk med mor som direktør.


Hvid flint

”I løbet af et år håndterer vi i omegnen af 400.000 tons materialer. Og det er en specialitet, der graves ud og læsses på lastbilerne. Sårup Grusværk er nemlig et af de ganske få steder med nærmest ekstremt hvid flint, som selskabet Luxol brænder i højovne ved temperaturer op til 1200 grader”, forklarer Jesper Agesen.

98-99 procent af grusværkets produktion er blå flint, som bliver kridhvid, når den brændes. Luxol er verdenskendt for den hvide granit, som blandt andet bruges til produktion af keramik, men også til beton, asfalt, vejmarkeringer og industrigulve.

Det kræver selvsagt maskiner med masser af kræfter at flytte rundt på og læsse de store mængder, der sendes ud fra Sårup Grusværk. 13 af de store maskiner er gule Komatsu’er. Tre er lysegrønne fra irske McCloskey, som Scantruck også er dansk importør af. Irerne kan det med at producere knusere og sorterere til brug i grusgrave.


Ny læssemaskine

”Vi har også en anden grav 10 kilometer herfra, og i alt har vi otte læssemaskiner, tre gravemaskiner, en rendegraver og en dumper. Og der står altså Komatsu på dem alle sammen. Vi fik vores første Komatsu i 1984, og nu har vi netop fået en ny Komatsu WA480-8 læsser, som har afløst en gammel maskine af nøjagtig samme type. Når en maskine har kørt mellem 10.000 og 12.000 timer, bliver den sekundær maskine og får en afløser”, forklarer Jesper Agesen.

Da Scantruck A/S leverede den nye Komatsu WA480-8 til grusværket få kilometer sydøst for Hanstholm, var det naturligvis med Jesper Agesens gamle læremester hos Scantruck, Poul Erik Nielsen, som afsender.


Billedtekster:

1. Sårup Grusværk håndterer omkring 400.000 tons materialer om året. Det kræver masser af maskinkraft.
2. Der kører otte Komatsu-læssemaskiner rundt hos Sårup Grusværk, som tillige har tre gravemaskiner, en dumper og en rendegraver fra Komatsu-familien.
3. Ny Komatsu WA480-8 hos Sårup Grusværk, hvor indehaver Jesper Agesen selv har en fortid med Komatsu. Tidligere skruede han i maskinerne, nu køber han dem hos Scantrucks Poul Erik Nielsen, som var montør, da Jesper Agesen var mekanikerlærling.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame