Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

HM køber stort ind af Liebherr – igen

12. feb. | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

Horsens-entreprenøren henter otte nye maskiner med masser af hestekræfter

Del artiklen:

Godt og vel 200 tons Liebherr-entreprenørmaskiner med tilsammen flere end 2000 hestekræfter. Det store Horsens-entreprenørfirma HM Entreprenør A/S har været på storindkøb hos den danske Liebherr-importør og -forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S. 

Ganske vist ikke i samme størrelsesorden, som da entreprenør Michael Mortensen og maskinfirmaets direktør, Leif Rudebeck Petersen, for næsten præcis et år siden afsluttede historiens største handel mellem de to firmaer. Dengang blev det til ikke færre end 50 styk Liebherr. 

”HM Entreprenørs køb af de seneste otte maskiner nåede vi faktisk at få på plads, inden vi forlod det gamle år, og nu går vi så og forbereder os på at få dem hjem fra Liebherr-fabrikken og levere dem til entreprenørfirmaet. Med de sidste otte nåede HM Entreprenør op på imponerende 58 nye Liebherr i 2023”, fortæller Leif Rudebeck Petersen.

Det nye storindkøb omfatter fem Liebherr-dozere af modellen PR736LGP, to TA230-dumpere, og en R926 gravemaskine.

Dozere med lavt støjniveau

”Dozerne er den meget succesfulde G8-serie, som er udstyret med den ekstremt økonomiske Liebherr D934EVO-dieselmotor, som kun arbejder med 1900 omdrejninger i minuttet. Dette betyder et ekstremt lavt støjniveau. Netop støj fra det hydrostatiske system har været et negativt punkt på tidligere serier af modellen, men det er nu løst ved at montere pumperne direkte på dieselmotoren. Dermed er mellemgearet blevet overflødigt”, forklarer direktør Leif Rudebeck Petersen.

Liebherr-dozerens kabine er nu vibrationsdæmpet med hydro-elastisk dæmpning. Alle funktioner er elektronisk styret, og dermed kan maskinen justeres helt individuelt helt efter maskinførerens ønske. Dozeren leveres fra fabrikken med GPS med forberedelse til Trimble, Topcon og Leica. Som standard har maskinen også automatisk Free/Definition Grade og hældningsvisning.

Nyeste fra Liebherr

De to nye TA230-dumpere fra HM Entreprenør-flåden er nyeste skud på stammen fra Liebherr. De udmærker sig ved en meget kraftig automatisk elektronisk Powershift-transmission og otte fremadgående gear og fire bakgear. Nyttelasten er 28.000 kg, og maskinen har en tippevinkel på 70 grader. 

”TA230-dumperen har opvarmet lad, centralsmøring, køleboks, oliefyr, passiv sædeklima-kontrol og dobbelt retardersystem. Dækmonteringen på de nye maskiner til Horsens er på ikke mindre end 1000 mm”, fortæller Leif Rudebeck Petersen.

Mest solgte gravemaskine

Som ny gravemaskine i folden har entreprenør Michael Mortensen valgt R926, som er den mest solgte i sin klasse. Maskinen har Liebherrs eget Power Pack-system trin V. Med Positive Control-system og regenerering på stik og bom-systemet har maskinen et ekstremt lavt brændstofforbrug på gennemsnitlig 14,12 liter i timen.

HM Entreprenørs nye Liebherr-graver er blandt andet udstyret med Engcon EC233 tiltrotator, som fødes af en separat pumpe. Tillige har maskinen 6,0 meter monobom, 3,0 meter stik og 900 mm skoplader. Centralsmøring, elastisk svingningsdæmper, svingbar køler, højtrykskreds og oliefyr er også med på udstyrslisten, og alle funktioner er elektronisk styret, så maskinføreren kan justere efter sine individuelle ønsker. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame