Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

I Frederikshavn går de i dybden - i gågaden

14. maj. 2020 | Indrykket af engcon Denmark A/S

Næsten haleløs gravemaskine med bælter arbejder hurtigt og smidigt, med tiltende og roterende redskaber

Del artiklen:

Alt nede i dybet hives op, og udskiftes totalt i den godt og vel 30 år gamle gågade. Fjernvarmerørene fornyes, kloakledningerne erstattes af nye, hvor regnvandet separeres fra spildevandet. Det samme gør vandledningerne og forskellige andre forsyningskabler. Når alt er på plads nede i jorden, får gågaden og sidegaderne ny belægning. 

”Det er fast arbejde” 

konstaterer Klaus Olesen , fra sin funklende ny gravemaskine, som entreprenørfirmaet Trigon A/S, har købt ind specielt med gågadeprojektet for øje. Selvom den nye Liebherr R920 Compact vejer 22 tons, er den i fagøjne en vims sag, der bevæger sig smidigt i de snævre rammer i bymidten. Maskinens bagende ragers stort set ikke ud over bælterne, når Klaus Olesen drejer den rundt. 


En ny verden af præcision

”Jeg har kørt rendegravere, dumpere, gravemaskiner og andre maskiner i omkring 20 år. Tidligere havde jeg en Liebherr 944, som jeg hovedsagelig lavede kloak- og nedbrydningsarbejde med. Lidt engcon erfaring har jeg fra et års tid hvor jeg kørte i en minigraver. Jeg nyder dog nu at kunne blive siddende i kabinen imens, det nye EC-Oil hurtigskift, skifter de hydrauliske redskaber” fortæller Klaus Olesen.


Maskinen er udstyret med en engcon EC226 tiltrotator som giver mulighed for at manøvrere skovle og andre store redskaber med stor præcision, EC-Oil hurtigskift  gør det muligt at skifte hydrauliske redskaber på 10 sekunder uden at forlade kabinen, da EC-Oil automatisk tilkobler el- olie og centralsmøring.


”Det er i øvrigt ikke kun mig, der er glad for den nye maskine og specielt tiltrotatoren. Min håndmand er om muligt endnu mere tilfreds. Når vi laver stik til skelbrønde, kan jeg nu dreje og vippe skovlen i alle retninger og grave meget præcist også til siden. Det betyder, at jeg ofte kan gøre stort set alt færdig, så håndmanden slipper for at bruge sin skovl ret meget. Det er han vældig tilpas med”, siger Klaus Olesen med et grin.


Trigon 75 år

Den 75-årige entreprenørvirksomhed med base i Frederikshavn, har i dag omkring 50 timelønnede medarbejdere og cirka 20 funktionærer. Det blev skabt i 1945 af tre håndværksmestre. Trekløveret holdt et par år som ejere, hvorefter bygningsingeniør Bent Bøgh overtog firmaet og omdannede det til et aktieselskab.


For Trigon A/S, er hverken Liebherr eller engcon er nye bekendtskaber. ”Vi har haft Libherr-maskiner flere år, end de 25 år jeg har været i firmaet. Maskinerne kører godt, og Importøren, Johs. Møllers Maskiner A/S, har en god serviceafdeling, som jeg sammenligner lidt med 7-Eleven. Den er altid åben for service”, siger direktør Peter Ehlern hos Trigon A/S.

”Der gælder faktisk det samme for engcon, vi har også engcon udstyr på andre maskiner end den nye Liebherr. Vores engcon tiltrotatorer har altid virket, og derfor er der ikke tvivl om, hvilket mærke, vi skal have”, siger Peter Ehlern.

af: Bjarne Madsen



Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame