Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Jysk entreprenør i front med digitalisering

14. dec. 2021 | Indrykket af Scantruck A/S

Entreprenørfirmaet Ejvind Laursen A/S har eftermonteret Topcon-maskinstyring på 17 tons Komatsu læssemaskine

Del artiklen:

”Vi har vist altid været lidt bagud med GPS og maskinstyring. Når vi så kommer på omgangshøjde, så er vi ikke til at standse igen”.

Kent Laursen, direktør for entreprenørfirmaet Ejvind Laursen A/S i Hedensted, er styret i front med maskinstyring. Som en af de første har han fået Scantruck A/S til at eftermontere 3D-maskinstyring. Ikke på en gravemaskine, men på en læssemaskine.

”Der er ikke mange, der har avanceret maskinstyring på læssemaskiner. Som regel er det noget, man forbinder med gravemaskiner. Men lige som på gravemaskinerne, er det en udvikling fra at gå foran gummigeden med en laser og i stedet få al information til arbejdet med afretning fra en satellit”, konstaterer key account manager Poul Erik Nielsen hos Scantruck.


Mere effektiv

”Vi har fået 3D Topcon-maskinstyring på en Komatsu WA320-8-læsser. Vi købte maskinen hos Scantruck for et års tid siden og har så efterfølgende fået monteret maskinstyringen. Jeg kunne hurtigt se, at det gør maskinen mere effektiv. Maskinføreren véd altid, hvor han er, og han kan også følge de andre maskiner med maskinstyring på pladsen”, siger Kent Laursen.

Det er en særdeles erfaren pilot, der har fået 3D-styring på sin maskine hos Hedensted-firmaet. Kaj Jensen er ikke en mand, der render af pladsen i utide. Han har været ansat hos Ejvind Laursen A/S så længe, at han måske rettelig burde flyttes fra medarbejderlisten til fortegnelsen over fast inventar. 


Alt via GPS

”Jeg startede i firmaet i 1979, og siden 2005 har jeg kørt gummiged. Derfor har jeg da også set en del udvikling i årenes løb, og maskinstyringen er absolut med til at gøre både maskinen og mig mere effektive i det det daglige arbejde”, siger Kaj Jensen.

”Alt kommer jo ind i systemet via GPS, og når programmet er i systemet, er det bare om at køre. Tidligere kørte jeg med laser, som skulle fange signalerne. Med GPS-styring behøver jeg ikke den stationære laser, men er sikker på altid at få den rigtige information. Det sparer helt klart meget afsætning”, vurderer maskinfører Kaj Jensen.

Scantrucks maskinstyringsspecialister har forsynet masser af gravemaskiner med den avancerede teknik, men Komatsu WA320’eren hos Ejvind Laursen A/S er den første læssermaskine, de har forsynet med 3D-maskinstyring.   


Billedtekster:

1. Kaj Jensen klar til superpræcis afretning med Komatsu WA320’eren. Den har fået Topcon-antenne på som den første Komatsu-læssemaskine fra Scantruck.

2. Maskinfører Kaj Jensen på plads ved skærmen i kabinen på Komatsu-læssemaskinen. Når programmet er i systemet, er det bare om at køre.

3. Det er et års tid siden, entreprenørfirmaet Ejvind Laursen A/S købte den nye, daglige arbejdsplads til Kaj Jensen. Efterfølgende er læssemaskinens effektivitet øget med eftermontering af Topcon 3D-maskinstyring. Noget der som regel mere hører til gravemaskiner, men som har vist sig at være en rigtig god idé også i læssere.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame