Abonnementsartikel

Eksportchefen fra den italienske minigraver producent Eurocomach er meget tilfreds med introduktionen af to nye modeller i 1,2 tons klassen - ikke mindst i Danmark.

Efter omfattende udviklingsarbejde præsenterede Eurocomach for cirka to år siden to nye minigraver modeller, ES12 ZT4 samt ES14 SR4.

- Som producent er vi altid spændte på, hvordan kunderne rundt om i verden tager imod vores nye modeller. Og vi er glade for at konstatere, at kunderne har taget virkeligt godt imod vores to nye modeller. Salget er gået så godt, at vi tidligere på året øgede produktionskapaciteten med 40 procent for disse to modeller for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Det har imidlertid vist sig ikke at være nok, så der er planlagt en yderligere udvidelse til oktober, fortæller Guido Trendl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Specielt den danske importør, Ib E. Mortensen AS i Kastbjerg, har en del af æren for succesen. Ifølge italienerne er Ib E. Mortensen den importør i verden, som har solgt flest af disse to nye modeller.

rich-media-2
Eksportchef Guido Trendl fra Eurocomach er ovenud tilfreds med den danske importør. Pressefoto.

Overbevisende maskiner

Hos den danske importør udtrykker Leo Thomsen ikke overraskende også stor tilfredshed med introduktionen af de nye modeller.

- Vi har tidligere solgt et stort antal minigravere af et andet mærke i denne vægtklasse, og vi kender dette marked rigtig godt. Efter at vi på fabrikken i Italien så en meget lovende prototype tilbage i 2016, var vi ikke i tvivl om, at vi stod med en super maskine, som indeholdt en masse fordele i forhold til andre mærker på markedet siger Leo Thomsen.

Han fortsætter:

- Vi har med de to nye modeller i Danmark fået udbredt kendskabet til Eurocomach mærket, og flere kunder har sidenhen valgt også at købe større minigravere fra Eurocomach, som har hele 17 forskellige minigraver modeller fra et til 10 tons at byde på. For os er det en anerkendelse af mærket, når vores kunder kommer tilbage og køber endnu en Eurocomach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinimportører og -forhandlere er ofte noget tilbageholdende med specifikke salgstal. Det er også tilfældet med Leo Thomsen. Noget vil han dog gerne fortælle.

- Alene i perioden marts til juni i år har vi fået tre lastbillæs hjem med minigravere. Der er mellem 10 og 14 maskiner på hvert læs, siger Leo Thomsen til Maskinteknik.

Ib E. Mortensen AS har et landsdækkende salgs- og servicenetværk med forhandlere på Sjælland og Fyn samt i Sønderjylland.